97-81-re nyert Szolnokon is, így tovább üldözi az élen álló Falcót a férfi kosárlabda NB I felsőházában az Arconic-Alba Fehérvár. Emberemlékezet óta nem fordult elő, hogy két csapat ennyire leuralja a mezőnyt, hiszen a 3. helyen álló Szolnok közelebb áll a sereghajtó, 14. helyezett Oroszlányhoz, mint a 2. pozícióban álló Albához! Az első kettő úgy elhúzott a többiektől, hogy 8 fordulóval az alapszakasz zárása előtt szinte kizárt, hogy ne ők végezzenek az első két helyen.

A Tisza-parti összecsapáson nem úgy tűnt sokáig, hogy  sima fehérvári siker lesz a vége. Koncentráltan, jól kosaraztak a hazaiak, s bár az első 10 perc után a vendégek vezettek 1 ponttal, nem sokkal később már 10 egységgel előrébb tartottak az olajosok, mint Alejandro Zubillaga csapata.

A Szolnok lendülete a harmadik negyed hajrájáig, 61-61-ig tartott, ám ott elfogyott a tudomány, de inkább az Alba tudott újítani, aminek köszönhetően az utolsó 12 percet 20 ponttal, a meccset pedig összességében 16 egységgel nyerte meg a 23 pontos Roberts, a 16-16 pontot jegyző Vojvoda és Chambers, valamint a 15 pontos Barnett és a 12 pontig jutó Chambers vezetésével.

A következő körben, február 3-án, szombaton 18.00 órakor a Körmend oroszlánbarlangját is megpróbálja bevenni az Arconic-Alba, ami ugyancsak nehéz feladat lesz.