Régi hagyomány már Kisfaludon, hogy augusztus 20-án kenyérszentelőt tartanak a városrészben – ebben az esztendőben 15 órakor kezdődik az ünnepség a Kisfaludi Közösségi Házban, amelynek végén a kisfaludiak közösen fogyasztják el a megszentelt kenyeret.

Az új lisztből készült kenyér az augusztus 20-i ünnepi asztal ékessége. A hagyomány szerint az aratás után Szent István-napra sütötték az új búzából készült első kenyeret, ezért vált az ünnep kihagyhatatlan részévé a kenyéráldás. Az eseményen a nemzeti színű szalaggal átkötött, frissen sütött kenyeret ünnepélyesen megszentelik, majd felszeletelik és szétosztják a jelenlévők között.

A Kisfaludi Közösségi Házban augusztus 20-án, vasárnap 15 órakor Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő és dr. Bódizs Tamás, az Aranybulla Zrt. elnök-vezérigazgatója mond ünnepi köszöntőt, az új kenyeret Tornyai Gábor plébános áldja meg. A kenyéráldást követően Krajcsó Bence citeraművész, a Népművészet Ifjú Mestere műsorát hallhatják a résztvevők, akik ezt követően közösen fogyasztják el a megszentelt kenyeret.

(SZKKK)