A Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE) a vakvezetőkutyák világnapja alkalmából idén ismét belvárosi sétát és egy kötetlen beszélgetést szervez április 26-án, pénteken 16 órától. A program célja: a társadalmi szemléletformálás során tudatosítani a vakvezetőkutyák fontosságát, jogait, munkáját.

A vakvezetőkutyák önzetlen és kitartó munkája előtt tiszteleg a vakvezetőkutyák világnapján a Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE) április 26-án. A tavaly, hagyományteremtő szándékkal életre hívott program folytatásaként szervezik meg a pénteki eseményt. A 16 órakor a Liszt Ferenc utca elejéről a Belváros felé induló sétára szeretettel várnakminden érdeklődőt és kutyabarátot, akár kedvencével is a programra, amely egy kötetlen beszélgetéssel zárul a Tarsoly Ifjúságért Egyesület közösségi terében. Itt a résztvevők hasznos információkat, érdekességeket tudhatnak meg a vakvezetőkutyákról, kiképzésükről, munkájukról, látássérült partnereikhez kötődő kapcsolatáról. Meghívott vendégelőadó a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Vakvezetőkutya-kiképző Központ munkatársa, és közreműködnek a vakvezetőkutyával élő látássérültek.

Az eseményre a jelentkezéseket a +36/30-811-54-04 és a +36/30-938-56-65 telefonszámon, illetve a larke.info2003@gmail.com e-mail címen várják.