A Székesfehérvári Balett Színház társulata nyílt napot tartott szombaton a színház és a táncszínház iránt érdeklődők számára, akik betekintést nyerhettek a kulisszák mögé. Az eseményen a táncművészek arra invitálták a közönséget, ők is próbáljanak ki egy-egy gyakorlatot.

A Hattyúk tava előadásból láthatott egy részletet az, aki ellátogatott szombat délelőtt a Székesfehérvári Balett Színház nyílt napjára. A bemutató mellett azonban interaktív programok is várták az érdeklődőket és egy-egy mozdulatot bárki elleshetett a profiktól a közös tánc során.

Végül pedig a látogatók feltehették kérdéseiket a balettművészeknek. Az esemény nagy számú érdeklődőt vonzott a színház próbatermébe. Az egészen kicsiktől az idősebbekig, minden korosztály megtalálható volt a közönségben.

Balett nyilt nap2

Egyre nagyobb az érdeklődés a Székesfehérvári Balett Színház előadásai iránt, melyeket nemcsak városunkban, hanem Budapesten és Veszprémben is láthat a közönség – emelte ki Egerházi Attila. Az igazgató hozzátette, kiemelt feladatnak tekinti a közönséggel való kapcsolattartást. Az ilyen alkalmak meghozzák az eredményt, hiszen erre a nyílt napra is 130-an jelentkeztek, ráadásul az összes jegy és bérlet elfogyott az előadásokra – fogalmazott.

A nyílt napon Lehrner Zsolt alpolgármester azt mondta, sikerült a Székesfehérvári Balett Színháznak meghonosodni a városban. „Nagyon jó volt azt látni, hogy a közönség szinte együtt él a balettel. Nagyon nehéz dolog egy városban meghonosítani a balettet, nemcsak a balett műfajt, hanem a kortárs táncot is. Ez ha bevonjuk a közönséget, akkor nyert ügye van a balettszínháznak.”

(Gáspár Péter, fotó: Simon Erika)