Az év egyik kiemelt jelentőségű székesfehérvári eseményére kerül sor szombaton (2023. szeptember 16.) a Zichy ligetben. Az ezúttal 70 helyi civil szervezet részvételével zajló rendezvény mellé társul az idén az országos jelentőségű és több helyszínen is megrendezésre kerülő Demográfiai Csúcs családi nap, amely több kiváló zenei koncertélményt nyújt majd az érdeklődőknek a Kákics zenekar, Roy & Ádám, Zabos Regina és a Magna Cum Laude jóvoltából. A részletekről Molnár Tamás környezetvédelmi és civil tanácsnok, valamint Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke számolt be sajtótájékoztató keretében a helyszínen.

Az élet legkülönfélébb területein működő egyesületek, alapítványok hagyományos kora őszi seregszemléje a Székesfehérvári Civil Nap, melyhez idén 71 szervezet csatlakozik. Találkozhatunk többek között az egészségügy, a művészet, a sport, a családügy, a nyugdíjas ügyek és az állatvédelem területén munkálkodó szervezetekkel, akik toboroznak is.  A megnyitó 9.00 órakor kezdődik, majd a Pitypang zenekar műsora után a civilek produkciói és színpadi fellépések következnek.

CivilNap23 sajtaj2

A 14.40 órakor záruló civil programot a családi nap követi ingyenes koncertekkel, az V. Budapesti Demográfiai Csúcs kísérő rendezvényeként. Székesfehérváron kívül több nagyvárosban is várhatóak hasonló családi napok. Nálunk a Zichy-színpadon a Kákics együttes műsorát Roy & Ádám, majd Zabos Regina, végül pedig Magna Cum Laude koncert követi.

CivilNap23 sajtaj3

„A Székesfehérvári Civil Nap az elmúlt évek során nagy családi nappá nőtte ki magát, vendégül látjuk a családokat és szórakozást nyújtunk számukra gyakorlatilag egy egész napra. A civilek bemutatkoznak, és tagokat, önkénteseket, támogatókat toboroznak. A programsorozat illeszkedik az Budapesti Demográfiai Csúcs székesfehérvári családi napjához. Novák Katalin köztársasági elnök kérésére vállalta a város, hogy az egyik helyszínét adja a rendezvénynek.” – mondta Molnár Tamás környezetvédelmi és civil tanácsnok, aki köszönetét fejezte ki a Civil Naphoz kapcsolódó szervezeteknek.

CivilNap23 sajtaj4

„Sikerült rekordot dönteni, hiszen 71 civil szervezet jelentkezett a szombati eseményre. A megszokott keretek között zajlik a rendezvény, az egészen kicsiktől a szépkorúakig mindenki talál magának kikapcsolódást nyújtó programokat. A civil nap tematikája a családok köré épül, minden csatlakozó szervezet megmutatja, hogy mit tud nyújtani a fehérvári családok számára.” – tudtuk meg Pisch Norberttől, az ART Kulturális Egyesület elnökétől.

CivilNap23 sajtaj5

A közlekedők számára fontos információ, hogy a  nagyszínpad a Zichy liget irányába néz majd a szombati rendezvények idején, így a Mátyás király körúton nem lesz útlezárás. Az események egész nap ingyenesen látogathatók!