Hétfőn a Szent György Kórházban Pletser Ádám, a Fiatal Civil Kurázsi Egyesület elnöke adta át azokat az eszközöket, amelyeket a Petőfi Kultúrtanszék jótékonysági előadásán befolyt összegből vásároltak, és amelyek célja, hogy a Sürgősségi Betegellátó Osztályon és a Traumatológiai Ambulancián dolgozók munkavégzését komfortosabbá tegyék.

Az Értékmentők csapata a Petőfi Kultúrtanszéken szervezett produkcióval járult hozzá ahhoz, hogy segítse a Szent György Kórházban dolgozók mindennapjait. Pletser Ádám, a Fiatal Civil Kurázsi Egyesület elnöke elmondta, hogy a jótékonysági esemény fővédnökével, Vargha Tamás országgyűlési képviselővel együtt igyekeztek jó célt találni, és a Szent György Kórház dolgozóit segíteni. A Sürgősségi Betegellátó Osztály és a Traumatológiai Ambulancia dolgozóit kérdezték meg, hogy mire van szükségük, és így vásárolták meg a mobilklímát, az elektromos sütőt és a pihenőfotelt.

Pletser Ádám kiemelte, hogy a jótékonysági előadáson 140 ezer forint gyűlt össze, és ezt egészítették ki 201 ezer forintra, így jött össze ez az adomány. Hozzátette, hogy a megvásárolt eszközök hozzájárulnak a nehéz körülmények között dolgozók komfortjához és ahhoz, hogy rövid pihenőidejüket kényelmesebben tölthessék. Pletser Ádám ígéretet tett arra is, hogy nem ez az utolsó támogató akció, a továbbiakban is igyekeznek majd segíteni. „Lehet, hogy nem tudunk milliárdokkal segíteni, de azt gondoljuk, hogy a nagy fejlesztések mellett fontosak a kis gesztusok is. Most az volt a célunk, hogy ne csak a gyermekosztálynak segítsünk, hiszen oda gyakrabban érkeznek támogatások. Így jött a gondolat, hogy a Sürgősségi Betegellátó Osztálynak és a Traumatológiai Ambulanciának segítsünk.” – fogalmazott Pletser Ádám.

Dr. Sárkány Ágnes, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztály osztályvezetője az adományátadás alkalmával elmondta, hogy örömmel vették a támogatást, hiszen a munkatársaik nagyon sokat dolgoznak, és az eszközök segítségével komfortosabban tudják majd eltölteni azt a kevés pihenőidőt, ami segíti a feltöltődésüket és a regenerálódást, mielőtt újra munkába állnak. „Az adomány mindig pozitív visszajelzés a kórház és a dolgozói számára arról, hogy megbecsülik a munkájukat.” – tette hozzá.

Dr. Kandár Zoltán, a Traumatológiai Ambulancia osztályvezetője is köszönetet mondott a támogatásért. Mint mondta: egy hosszú, fárasztó műszak közben, nagy ritkán akad néha 5-10 perc, amikor a dolgozók kifújhatják magukat, és ezt a rövid pihenést teszi komfortosabbá az a fotel, amit a civil támogatásból vásároltak számukra.

(ÖKK, Gáspár Péter, fotó: Bácskai Gergely)