Hetek óta úgy ír újabb győzelmi sorozatot az osztrák bázisú ICEHL jégkorong bajnokságban a Hydro Fehérvár AV19, hogy sorra dőlnek ki betegség és sérülés miatt a játékosai, döntő többségükben védők. Vasárnap este már úgy lépett pályára a Volán a Pustertal vendégeként, hogy 10 hokisát kellett nélkülöznie, de így is nyert és vezeti a bajnoki tabellát. Miközben egy újabb sérülést szenvedett el Kiss Dávid alakulata.

Az ICEHL fegyelmi bizottsága nem erőltette meg magát, mindössze egyetlen mérkőzésre tiltotta el a Pustertal kanadai támadóját, Rick Schofieldet, aki szó szerint úgy vitte földre Csollák Márkót, hogy – mivel éppen ütő nélkül védekezett a felállt Volán ellen – a két kezével a nyakánál fogva lerántotta Csollákot, úgy, hogy annak a feje koppant először a jégen!

Hiába a látványos sportszerűtlenség, az illetékesek úgy ítélték meg, az alap egy mérkőzésnél nem kell többet kihagynia a vétkes Schofieldnek! Persze nem is ez a lényeg, hanem az lett volna, hogy a tíz mellé ne legyen még egy tizenegyedik sérültje is a fehérvári gárdának, de az mégiscsak elfogadhatatlan, hogy lassan meccsenként kettesével teszik „hidegre” a Volán játékosait, a méltó büntetés pedig rendre elmarad.

Az, hogy ennek ellenére tartalékokkal, fiatalokkal is szárnyal és győzelmi szériában van a csapat, szinte csodaszámba megy. Mindenesetre az e heti pihenő a válogatott mérkőzései miatt jól jön a fehérvári egyletnek, mert így a jövő hétvégi folytatásra néhány hiányzó már visszatérhet a jégre.