Palotavárosi tavaknál folytatódik a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ városrészi piknikjeinek sora: június 1-jén, szombaton 15 órától az itteni sport- és szabadidőközpontba várják kikapcsolódásra a családokat. Exatlon-pálya, lézerharc és darts foci a füves területen, mesejáték, operettcsokor és könnyűzenei koncert a színpadon – mindenki találhat kedvére valót az ingyenes esemény kínálatában.

A Palotavárosi piknik nyitányaként fél négykor a legkisebbeket várja a színpad elé a Batyu Színház – a Mesék könyve: Holle anyó című, bábokkal és élő színészi játékkal előadott mesejáték az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szól. Fél öttől a Fedák Sári Színház művészei veszik birtokba a színpadot: a Cintányéros cudar világ című operettműsorban jól ismert melódiák csendülnek fel, amelyeket bátran lehet majd együtt énekelni a művészekkel.

A színpadi program zárásaként, hat órától a Kelet Brass Band szórakoztatja majd a jelenlévőket. A zenekar saját dalain kívül örökzöldeket és mai modern slágereket szólaltat meg különleges hangszereken. Ezeket az átiratokat sajátos köntösbe öltöztetik, ami felejthetetlen élményt nyújt a hallgatóságnak.

A délután folyamán, három és este hét óra között a tóparton aktív kikapcsolódási lehetőségeket is találnak a családok. A gyerekek a felfújható óriás Exatlon-pályán és óriás darts fociban tehetik próbára ügyességüket, megküzdhetnek egymással lézerharcban és lövöldözős párbajban is.

A rendezvény ingyenes.

(SZKKK)