2022 sok munkát és sok sikert hozott a Delfin SE utánpótlás úszói számára. Az idén sem maradnak el a sikerek, amire ékes bizonyítékot szolgáltatott a Budapest Kupa versenysorozatának legutóbbi köre, amelyet az elmúlt napokban rendeztek meg a Tüske Uszodában. A tavalyi összetett korosztályos győztes Varga Marcell ismét remekelt, de társai is szépen teljesítettek.

A részletekről a Delfin SE szakmai vezetője, alapítója, Dániel András tájékoztatott:

„A 2022. sikeres év után megkezdődött 2023 év Budapest Kupa versenysorozata. Ebben az évben 5 fordulóban vetélkedhetnek a fiatalok. A Delfin SE is részt vesz a rangos eseményen. A tavalyi korosztályos győztes Varga Marcell is rajthoz áll ebben az évben, sőt, a 3. tavaszi forduló után is esélyes a végső győzelemre! A hátralévő két fordulóra ősszel kerül majd sor. Ebben az évben is népes mezőny áll rajthoz. A most véget ért fordulóban 35 klub versenyzői szereztek érmet. A legfiatalabbak mellett olimpikonok is indultak, így elmondhatjuk, ez Magyarország legrangosabb kupasorozata.

A sok egyéni csúcs mellett, sportolóink kvalifikációs jogot szereztek az országos korosztályos úszó bajnokságon való indulásra. Az ob-ig egyébként még sok verseny áll előttünk, melyekre komolyan készülünk. Azt is meg kell jegyeznem, hogy ebben a fordulóban sok érem és jó helyezés „bent maradt”, mivel az egyesület több versenyzője is érdekelt volt az Úszó Diákolimpia Országos döntőjében, ami azonos időben volt a Budapest Kupával és sajnos többen betegség miatt nem vettek részt a versenysorozaton.

DelfinSE uszas VargaMarcell 23 Bpkupa

A tavaszi fordulók eredményei:

Dániel Réka 1 negyedik helyezés, 1 hatodik helyezés, Csonka Zsófi 1 első helyezés, 2 harmadik helyezés, 1 ötödik helyezés, 1 hatodik helyezés,  Nyerges Asma 1 hatodik helyezés, Kiss Petra 1 második helyezés, 1 hatodik helyezés, Petró Hanga 2 tizenegyedik helyezés, Dobján Krisztián 2 második helyezés ,1 harmadik helyezés, 1 negyedik helyezés, 1 ötödik helyezés, 5 hatodik helyezés, Gyémánt Kálmán Bendegúz 1 harmadik helyezés, 2 negyedik helyezés, 1 ötödik helyezés.

Petró Hunor 2 harmadik helyezés, 3 negyedik helyezés, 1 hatodik helyezés, Sallay Kristóf 3 első helyezés, 1 második helyezés, 1 negyedik helyezés, 1 ötödik helyezés ,1 hatodik helyezés, Varga Marcell 5 első helyezés, 3 második helyezés, 5 harmadik helyezés, 1 ötödik helyezés!

Marci a verseny legeredményesebb versenyzőjének járó kupát is megszerezte.

Gratulálunk neki és minden versenyzőnknek, további sikereket kívánunk a nyáron rendezésre kerülő bajnokságokra. Bizakodással várjuk a Budapest Kupa őszi fordulóit.”

(Fotó: Delfin SE)