Mintegy 100 kg kutyaeledelt adományoztak az MCC diákjai. A Mathias Corvinus Collegium Székesfehérvári Képzési Központjában az ASKA Állatmenhely számára adták át az ajándékokat hétfőn délután.

Az ASKA négylábú gondozottjainak adományoztak száraztápot és konzerveket az MCC székesfehérvári képviseleténél. A hagyományokhoz hűen a Fiatal Tehetség Program diákjai idén is teljes létszámmal csatlakoztak a jótékonysági akcióhoz. Ennek köszönhetően több mint száz kilogramm tápot és nagy mennyiségű törülközőt gyűjtöttek össze az állatmenhely részére.

ASKA adomany MCC2

Östör Annamária, a képviselet vezetője újságírói kérdésre elmondta, fontosnak tartják, hogy a tudásátadáson túl fejlesszék a gyerekek érzelmi intelligenciáját, érzékenyítsék őket. Szeretnék a tudatos felelősségvállalást erősíteni bennük. Öröm volt látni, ahogy a szülők és gyerekek egy emberként álltak a jótékonysági akció mellé.

ASKA adomany MCC1

Az adományok átadását követően Szabóné Molnár Tamara, az ASKA menhely koordinátora tartott ismeretterjesztő előadást, örökbefogadott kutyája segítségével. Boni lelkesen ismerkedett a gyerekekkel, és örömmel fogadta a simogatásokat. Közben gazdája mesélt az ASKA Állatmenhely munkájáról, és megköszönte a felajánlást. Mint mondta, a táp most a legfontosabb adomány, hiszen közel 300 kutyáról gondoskodnak jelenleg. Hozzátette, az adományozók a hét bármely napján elhelyezhetik a kutyáknak szánt tápot, játékot, a tisztántartáshoz szükséges szereket, kellékeket a menhely bejárata előtt kihelyezett adománydobozban.

(Fotó: Simon Erika)