Tizenegyedik alkalommal szervezték meg a Fejér Vármegyei Szakdolgozói Napot a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Területi Szervezetének rendezésében. Az ünnepségen okleveleket és az Aranylámpás Díjat is átadták, amelyet idén Dr. Andavölgyiné Tóth Márta, a Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztályának főnővére kapott.

A felnőttápolás és -gondozás, a gyermekápolás és -gondozás, a sürgősségi ellátás, a fogászati ellátás, a védőnői ellátás, a mozgásterápia és a fizioterápia, valamint a közegészségügy és népegészségügy területén dolgozókat várták idén a XI. Fejér Vármegyei Szakdolgozói Napra a Hotel Magyar Király Szállóba. A rendezvényen adták át a Semmelweis Napi Elismerő Okleveleket és az Aranylámpás Díjat is.

SzakdolgozoiNap 2 Tanarki

A résztvevőket Tanárki Gábor is köszöntötte, aki október elsejétől Fejér vármegye főispánja lesz. „Önökön keresztül is szeretném megköszönni a munkáját a vármegye 4800 egészségügyi szakdolgozójának, akik a betegágyak mellett teljesítenek szolgálatot az év minden egyes napján.” Mint mondta, ők azok, akik jelen vannak életünk első percétől az utolsóig. Ott vannak akkor, amikor segítségre szorulunk, amikor a szeretteinkért, barátainkért aggódunk, és mindig fogják a kezünket.

Szeretnénk megköszönni az egészségügyi szakdolgozók áldozatos munkáját – mondta Mészáros Attila alpolgármester, aki Székesfehérvár közössége nevében fejezte ki háláját az ünnepségen. „Székesfehérvár, az állami fenntartóval együtt a minőségi munkakörülmények tekintetében tud segíteni. Az elmúlt években számtalan rendelőt újított fel az önkormányzat városszerte, és zajlik jelenleg is a kórház bővítése, továbbá hamarosan a hotelépület légkondicionálásának kiépítése is elkezdődik.” Az alpolgármester fontosnak nevezte, hogy az állam folyamatos béremeléssel segítse a szakdolgozókat, és mint kiemelte: bízik abban, hogy ez folytatódik a közeljövőben is.

SzakdolgozoiNap 3 MeszarosA

A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója, prof. Dr. Bucsi László arról beszélt, sebészként hamar rájött arra, hogy az orvos csak egy „félkarú óriás” az egészségügyi szakdolgozók nélkül, ami az első elvégzett műtét után kiderül. Hamar kiderül azonban az is, hogy milyen fontosak a betegek rehabilitációjában az egészségügyi szakdolgozók. Beszélt arról is, hogy idén a 18 százalékos béremelés után a jövő évi bérfejlesztés várhatóan differenciált lesz.

A rendezvényen az egészségügyi szakdolgozók közül áldozatos munkájáért Semmelweis Napi Elismerő Oklevél elismerést kapott Hulló Andrea, a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Sebészeti osztály ápolója, Kuti Kálmánné, a Sárbogárdi Rendelőintézet asszisztense, Mészárosné Jaskó Enikő, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezető dietetikusa, Molnár Emese, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Urológiai Osztályának főnővére, diplomás ápoló, Oláh Piroska, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház gyógyszertári asszisztense, Pappné Tóth Andrea székesfehérvári körzeti ápoló, Répásyné Szacker Melinda, a Móri Kórház ápolója, Tarnai Zsuzsanna, a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház ápolója és Varga Tünde Magdolna, a Csákvári Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály ápolója.

SzakdolgozoiNap 4

A 2012-ben alapított „Aranylámpás Díjat” minden évben annak a kamarai tagnak adományozzák, aki hivatásának képviseletével az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, az ápolás, gondozás, betegellátás területén magas színvonalú, példaértékű munkát végzett. A Szakál Antal festőművész, szobrász alkotta bronzplakettet Szánti Istvánné alelnök, Bokorné Sike Erika területi elnök és Szabó István általános alelnök, a Székesfehérvár Kórház Helyi Szervezet alelnöke adta át Dr. Andavölgyiné Tóth Mártának, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztály főnővérének.

(ÖKK, fotó: Bácskai Gergely)