Egy tál törődés címmel, első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervezett jótékonysági főzést a Fehérvári Lecsófőző Vigasság zsűrije vasárnap, a Fehérvári Advent keretében. A Városház téren felállított főzőhelyen minőségi alapanyagokból, igazi ünnepi fogás, szarvasragu leves készült, melyből vásárolhattak a Belvárosban sétálók. A befolyó összeggel a fehérvári Befogadlak Baptista Gyermekotthont és a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztályát támogatják a szervezők.

Kivételes akciónak adott otthont a Városház tér advent második vasárnapján. A Lecsófesztivál zsűrije – Adamek Balázs, Barsch Tamás, Selymes Péter, Tőkés Dániel és Ulrich Tamás – a Püspöki Palota előtt felállított főzőhelyen fogtak neki az első alkalommal megrendezett, karitatív főzésnek. A jó baráti és szakmai kapcsolatokat ápoló fehérvári séfek jótékonykodásának kettős célja volt: egyrészt szeretnék ünnepi étellel kínálni azokat a kevésbé szerencsés embereket, akik egyébként nem jutnának hozzá ilyen finomsághoz, másrészt – személyes, családi okokból vezérelve – a kórházat és a baptista gyermekotthont is támogatni kívánják.

Jotekonysagi fozes Egy tal torodes23 2

A séfek nagyban gondolkodtak, ezt az alapanyagok magas minősége és mennyisége is jól mutatja: 35 kilogramm, három napja bepácolt szarvashúst, 15-20 kilogramm vöröshagymát, 10 kg burgonyát, ugyanennyi erdei gombát és rengeteg sárga- és fehérrépát használtak fel, az egyik nagy áruházlánc támogatásának köszönhetően. Fontos szempont volt, hogy a készülő étel legyen ünnepi jellegű és akár sétálás közben is könnyen fogyasztható. A kínálás délután indult, a felajánlásnak nem volt minimum meghatározott összege, annyit viszont érdemes tudni, hogy egy adag leves előállítási költsége körülbelül 1.600 forint. A Fehérvár FC, a Fehérvár AV19 és az Alba Fehérvár mezeket és dedikált labdát ajánlott fel a rendezvényre, ezeket az interneten árverezik el a szervezők. A felajánlásokkal és az árverésen befolyt összeggel a fehérvári Befogadlak Baptista Gyermekotthont és a Szent György Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztályát támogatják.

Jotekonysagi fozes Egy tal torodes23 1

Tőkés Dániel és Ulrich Tamás elmondták, hogy a jövőben akár évi több alkalommal is szeretnék megrendezi a jótékonysági akciójukat. Az Egy tál törődés mottót meghagyják, illetve szeretettel várják azoknak a helyi szakmatársaknak, séfeknek a jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának a baráti csapatukhoz és közös erővel, jó szándékból támogatni kívánják Székesfehérvár városát, annak közösségét.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)