Még hétvégén is érdemes belevágni a mézeskalács-házikó sütésbe, ugyanis a nagy érdeklődésre tekintettel november 30-ig meghosszabbították a határidőt: a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ várja a közös mézeskalács város építéséhez a cégek, intézményi közösségek, civil szervezetek, csoportok vagy családok által készített édes remekműveket. Az összefogás eredménye, az elkészült város adventi időszakban a Városháza 1. épületének első emeletén látható majd.

A saját kezűleg készített mézeskalács ház a karácsonyi dekoráció éke – készítése és díszítése nagy öröm mindenkinek. A szervezők célja az, hogy a résztvevőkkel közösen egy kis csodavároskát építsenek különféle mézeskalács házikókból. Lehet ez egy egyszerű házikó, de aki nyitott a kihívásokra, városunk bármely ikonikus épületét is megformázhatja.

Az elkészült mézeskalács házakat most meghosszabbított határidővel, november 30-ig hétköznapokon 10.00–18.00 között várják a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ portájára (Fürdő sor 3.) – az épületet jelenleg a hátsó bejáraton, a patak felől lehet megközelíteni. Egy közösségtől maximum 3 házat tudnak befogadni – a szervezők kérik, hogy a házikókat úgy készítsék el, hogy legyen alapjuk is, tehát a falakat rögzítsék egy karton- vagy mézeskalács lapra a nagyobb stabilitás érdekében. Az elkészült házak alapmérete maximum 20×30 centiméter, ez alól kivételt képeznek az ikonikus, nagyobb épületek, itt a 30×30 centiméter a maximális méret.

A házak leadásánál kérik az elkészült alkotásokat egy dobozban elhelyezni, a dobozra pedig kérik ráírni a készítő közösség nevét, mert a város építésénél és díszítésénél egy kis táblán feltüntetik az alkotó közösség nevét.

A mézeskalács várost az adventi időszakban, 2023. december 4–22. között lehet majd megnézni a Városháza 1. épületének emeletén, hétköznapokon 9–18 óra között. A házikókat az adventi időszak után megpróbálják megőrizni a következő évig, hogy a városka tovább bővülhessen.