A Fehérvár FC csapatának játékosai és a klub felajánlásának, valamint a különböző licitekből befolyt összegeknek és más jótékonysági kezdeményezéseknek köszönhetően idén is jelentős támogatást tudott adni a rászorulóknak az NB I-es labdarúgó alakulat.

A Vidi játékosai a szokásoknak megfelelően külön gyűjtést szerveztek az öltözőben, az általuk adott összeget a klub megduplázta. Ezen kívül licitet szerveztek a gárda válogatottban szerepelt játékosainak dedikált, nemzeti csapatban viselt mezeire, a futballisták által dedikált vidis ajándékcsomagra, valamint – az MLSZ felajánlásából – egy, az Eb-re csoportelsőként kijutott magyar válogatott játékosai által aláírt labda is gazdára talált.

Az összegyűlt összegből 1.400.000 Ft-tal támogatták a Szent István Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ munkáját, illetve 600.000 Ft-tal az állatokat segítő, a Sóstói Stadion szomszédságában állatmenhelyet is üzemeltető ASKA Segítőkéz Alapítvány tevékenységét.

A Puskás Akadémia elleni mérkőzés hete folyamán szervezett plüssgyűjtő akció keretében összegyűlt rengeteg plüssfigurát a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlotta fel a Vidi, általa jutnak el új tulajdonosaikhoz.

(Fotó: Fehérvár FC)