Vasárnap ismét megrendezte hagyományos Őszi Éremgyűjtő Találkozóját a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezete. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban újra volt szabad éremcsere, kiállítás és éremkibocsátás a Fehérvári Nagyjaink-sorozat keretében.

A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezete rendszeresen szervez minden tavasszal és ősszel országos éremgyűjtő találkozót és vásárt Székesfehérváron.

Eremgyujtok23 2 Varkocs

A Fehérvári Nagyjaink-sorozat keretében, amely Székesfehérvár nagyjait, egykori szülötteit és azokat mutatja be, akik országos vagy nemzetközi hírnevet szerezve sokat tettek a városért.

A most kibocsátott érmén Varkocs György Székesfehérvár hős parancsnoka, várkapitánya szerepel, aki a török elleni harcban, 1543. szeptember 3-án lelte halálát. A sorozat létrehozásával a Székesfehérvárhoz köthető történelmi és kulturális hagyományokat öregbíti a MÉE helyi szervezete.

A résztvevőket a Szent László teremben Székesfehérvár Önkormányzata nevében Lehrner Zsolt alpolgármester köszöntötte, majd dr. Vizi László Tamás történész, a Kodolányi János Egyetem megbízott rektora tartott előadást Varkocs György egykori várkapitányról. A találkozón Igari Antal, a MÉE Fejér Megyei Alba Regia Szervezetének elnöke mutatta be a Fehérvári Nagyjaink éremsorozat legújabb, tizenegyedik tagját. 

Eremgyujtok23 3 LehrnerZs

A vasárnapi program az érmék, papírpénzek, kitüntetések és képeslapok szerelmeseinek kínált lehetőséget arra, hogy vásároljanak, cseréljenek és gyarapítsák a gyűjteményüket.

(Szekesfehervar.hu)