Ezúttal a színház társalgójában gyűlt össze a társulat egy kellemes ebédre, és persze az évadzáróra. Az energiaválság miatti kéthónapos téli kényszerszünet miatt minden munkatársnak hatalmas erőbedobással kellett dolgoznia ahhoz, hogy az évadot végül sikeresen zárhassák. Június 30-án méltóképpen, a Nagyszínpadon Mágnás Miskával, a Kozák András Stúdióban a Nem félünk a farkastól című előadással zárult a fehérvári színházi évad.

Az évadzárón jelen volt Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere, Lehrner Zsolt, aki nemcsak mint a fenntartó önkormányzat tisztségviselője, hanem, mint lelkes színházrajongó is köszöntötte a társulatot: „Nem volt egyszerű a 2022/23-as évad, decemberben volt egy nagy hajrá, utána jött két hónap szünet, csönd. Ami tulajdonképpen csak az épületnek jelentett szünetet, a társulat dolgozott. Én ezt a három hónapot nagyon köszönöm nektek, erre sajnos szükség volt. Idén – megnyugtatok mindenkit – nem tervez a város. Megerősödött bennünk az, hogy igenis itt, Fehérváron van az ország legjobb társulata, joggal vagyunk büszkék, és nagyon nagy szükség van rátok”

A színház igazgatója, Szikora János elemezte az elmúlt évadot: „Az elmúlt évadban 272 élőadást tartottunk és 73984 néző nézte végig. Ha kihagyom a bezárt időszakokat, ez nem is olyan rossz”

VorosmartySzinhaz23 evzaro2 KozariKrisztina

Ahogy az szokás, a Vörösmarty Színház vezetősége ismét díjakat osztott ki. Az Évad Legjobb Nem Művészállományú Dolgozója díjat, a munkatársak szavazatai alapján Duskáné Kozári Krisztina öltöztető kapta. Az évad legjobb színművésze a vezetőség döntése értelmében Krisztik Csaba lett. Csabát a Julius Caesarban Cassiusként, A jeruzsálemi királyban II. Andrásként, a Mágnás Miskában pedig a „vazsmegyei” lovászfiúként láthatták. A színészek szavazatai alapján a Vörösmarty Gyűrűt ezúttal Varga Gabriella és Krisztik Csaba kapta. Gabit a Nem félünk a farkastól című előadásban, a Bölcs Náthánban és az ÁJLÁVJÚ!-ban.

Szerdán Polgármesteri Elismerő Emlékérmet kapott a társulatból távozó három kiváló művészünk, Tóth Ildikó, Varga Lili és Nagy Péter. Távozik továbbá a társulatból Perczel Enikő dramaturg, Tímár-Lendvai Hanna fodrász és Galambos Gábor hangosító.

A Vörösmarty Színház a következő évadban is sok szeretettel és remek előadásokkal vár minden régi és új nézőt.

(Vörösmarty Színház, fotó: Fejér-Erdélyi Teréz)