Két sima zakó után fogadta és győzte le 4-2-re az Erste Ligában a minden szakértő által a legerősebbnek tartott Corona Brasov alakulatát a FEHA19 jégkorong csapata! A bravúr értékét növeli, hogy a fehérvári akadémisták 0-1-ről fordítottak 4-1-re bátor, rendkívül koncentrált játékkal. A végén a brassóiak csak szépíteni tudtak.

Anatolij Bogdanov fiai lélektanilag nagyon fontos pillanatban, az első harmad utolsó másodpercében egyenlítettek, majd két gólt ütöttek a középső játékrészben, ebből egyet fél percnyi hátrány után már négy a négy ellen, két egymás utáni gyors kiállítást követően, aztán teljes emberelőnyben, hogy a záró harmad elején megtegyék ezt emberhátrányos szituációban is! A padlót fogó Brasov csak az 57. percben tudott szépíteni, de a pontszerzésre esélye sem volt ekkor már.

A „kis Volán” góljain Blasko (2), Alapi és Falus osztozott.

A fehérvári egylet a következő körben, kedden 18.30-kor a címvédő, ugyancsak bombaerős Gyergyót fogadja az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, majd pénteken (október13.) a megyei rivális Dunaújvárosnak törleszthet a nyitómeccses vereségért, idegenben.

(Fotó: FEHA19)