Jótékonysági főzés, lucabúza vetés, karácsonyfa- és ünnepi asztaldísz készítés, élő adventi naptár, adventi vásár, gyertyagyújtás és koncertek várják a Fehérvári Adventre érkezőket december 9-én, szombaton és december 10-én, vasárnap.

A Fehérvári Advent második hétévégéjén szombaton és vasárnap is 10 órakor nyitja ki kapuit a Püspöki Palota Adventi udvara, ahol jótékonysági és kézműves vásár várja a látogatókat. A Rác utcai karácsonyfa-díszítő és ajándékkészítő kézműves foglalkozásokon mézeskalácsot süthetnek és díszíthetnek a Kézművesek Házába érkezők, s míg a karácsonyi kuckóban szól a mese, elvethetik a lucabúzát.

A Városház téren az események sora egy Mini Forma-1-es autó bemutatójával indul szombaton. December 9-én 9 és 16 óra között az OUR Team, az Óbudai Egyetem Formula Student versenyautó-építő csapata mutatja be azt az általa készített Formula Student autót, amely a Városház téren, a Pipó-toronynál várja a sportág szerelmeseit. Az autót készítő fehérvári és budapesti fiatalok, valamint az Óbudai Egyetem ajándéka a fehérváriaknak ez az alkalom, ahol az autóba be lehet ülni, fotózkodni is lehet vele és benne, gyártói pedig mesélnek az építéséről. Az autó motorját 10.00, 14.00 és 15.00 órakor be is indítják.

A Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtárában 10 órától Nagyné Váti Zsuzsa adventi Kerekítő foglalkozásán játszhatnak együtt kicsik és nagyok, míg a hat éven felüliek a Kori ligetben tett köröket pihenhetik ki a Barátság moziban, ahol 15 órától vetítik a Kívánság animációs kalandfilmet. Délután karácsonyi ünnepi asztaldíszt készíthetnek Tóth Eszter vezetésével a Székesfehérvári Egyházmegyei Látogatóközpontba érkezők. A 15 órakor kezdődő belépődíjas foglakozásra regisztrálni kell az info@szenteknyomaban.hu e-mail címen.

A belvárosi vezetett adventi séta a Tourinform Irodától indul 16 órakor, míg az adventi fényvonat 16.30, 17.20 és 18 órakor ünnepi dallamok kíséretében viszi el városnéző körútra utasait. A Püspöki Palota Adventi udvarán 16.30 órakor a Székesfehérvári Egyházmegye katolikus iskolásainak adventi műsorát követően Spányi Antal megyés püspök gyújtja meg a következő gyertyát az adventi koszorún.

December 10-én 10 órakor az Egy tál törődés jótékonysági főzéssel indul a nap. Adamek Balázs, Barsch Tamás, Selymes Péter, Tőkés Dániel és Ulrich Tamás advent második vasárnapján a Városház téren állítja fel tűzhelyét: az üstben főtt szarvasragu-levest és a forralt bort a séfek 14.00 órától kínálják a Belvárosban járóknak. A felajánlásokkal a fehérvári Befogadlak Baptista Gyermekotthont és a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztályát támogatják. A Fehérvár FC, a Fehérvár AV19 és az Alba Fehérvár mezeket és dedikált labdát ajánlott fel, amelyeket a helyszínen elárvereznek a szervezők. Az Igézőben 11 órától  Egy kis KaráCini csoda bábelőadással várják a családokat.

A Varkocs-szobor előtt 17 órakor indul az interaktív játékos vetítés, 17.30 órakor nyílik a Városháza adventi naptárablaka, majd 17.35 órától a Vox Mirabilis Kamarakórus ad koncertet az Adventi színpadon. A város adventi koszorúján Lehrner Zsolt alpolgármester és Dózsa István plébános gyújtja meg a második gyertyát 18 órakor, majd ezt követően kezdődik Caramel karácsonyi műsora.