Környezetszépítő önkéntes napot szervezett az Alba Regia Camp Alapítvány Székesfehérváron, a Béke téren szombaton délelőtt. Vasváris diákok szedték össze a csikkeket a padok és az asztalok körül, felásták a homokozót a játszótéren és gazoltak a virágágyásokban.

Helesfai Marcell középiskolai tanár, az Alba Regia Camp Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy sokszor használják a diákokkal a Béke téri futópályát. A fiatalok sokkal jobban fognak figyelni egy-egy ilyen önkéntes nap után a környezetükre.

Onkentes szemetszedes2

Sokadszorra vagyunk együtt fiatalokkal a Béke téren, hogy összeszedjük a szemetet, gazoljunk és egy kicsit segítsünk a Városgondnokságnak a lakókörnyezetünk tisztántartásában – mondta Molnár Tamás, a környék önkormányzati képviselője. “Fontos dolognak tartom, hogy diákokkal együtt vagyunk itt, mert ilyenkor a fiatalok is érzik azt, hogy milyen nehéz munka összeszedni más eldobott szemetét és azt a több ezer eldobott csikket, ami a padok és az asztalok körül van. Ráadásul ez példaértékű önkéntesség részükről, ami remélem, hogy végigkíséri majd az életüket is.”

(Bácskai Gergely)