Egy amerikai irányítóval, Kristopher (Kris) Martinnal lett teljes az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapatának kerete, egyben légióskontingense. A klub már nem tervez igazolásokat az új, 2023-2024-es idényre.

A 26 esztendős, valamennyi külső poszton kiváló teljesítményre képes Kris Martin az egyetemi bajnokság élvonalában szereplő csapata, a Colorado State Rams után Európában a csehországi BC Geosan Kolin, majd a SLUNETA Ustí nad Labem szolgálatába állt, s mindkét együttesben figyelemre méltó mutatókat produkált. A legutóbbi szezon során 15,5 pontot, 4,2 lepattanót és 2,2 asszisztot átlagolt, de ami egészen elképesző, az a triplamutatója, 41,1 százalékkal talált be távolról és 207 kísérletéből 85 landolt a gyűrűben, tehát majdnem minden második trojka-kísérlete a gyűrűben landolt!

Remélhetőleg az Albában is hasonló számokat, százalékokat produkál, s a statisztikáihoz méltó módon kulcsemberévé válik a fehérvári alakulatnak a bajnokságban és a nemzetközi sorozatban, a FIBA Europe Cup (EK) -ban egyaránt.