Az egész bajnokságban eddig négy veresége van az Arconic-Alba Fehérvárnak a férfi kosárlabda NB I/A alapszakaszában, ebből az elsőt éppen Debrecenben szenvedte el egy utolsó pillanatokban kapott kosárral. Nagy jelentősége nem volt, hiszen már akkor annyira ellépett a Falco-Alba páros a mezőny többi csapatától, hogy borítékolni lehetett azt, hogy mire a két egylet újra találkozik egymással, annak a találkozónak már nem lesz tétje. Nem is lett, mindazonáltal Alejandro Zubillaga alakulata alaposan visszavágott a DEAC-nak 101-81-es győzelmével.

Most nem kellett a mérkőzés végéig izgulni, ahogy korábban többször is, mert a hazai egylet rögtön egy 7-0-ás futással nyitott, majd 13-3 után az első negyedben végig tartotta is tíz pont körüli előnyét. A másodikban azonban 36-36-nál már egyenlő volt az állás, igaz, nem sokáig, mert az Alba 38-38-at követően pillanatok alatt ellépett 43-38-ra, a nagyszünetre pedig 46-40-nel vonultak a küzdő felek.

A második félidőben fokozta a tempót a kék-fehér gárda, Roberts vezérletével növelte előnyét és 75-59-ről futhatott neki a záró negyednek. Végül folyamatosan nyílt az olló, az utolsó percet 101-76-ról kezdték a csapatok, ezen tudott még kozmetikázni a DEAC, de sima, nagyon sima győzelmet aratott az Alba, amelyben Roberts 28, Dickey 20, Vojvoda 18, Chambers 11, Barnett pedig 10 pontot termelt.

Mivel a Falco 87-75-re kikapott Zalaegerszegen, ezt azt is jelenti, hogy abban az esetben, ha az Alba meg tudja verni Zalában a ZTE-t a következő fordulóban, március 23-án, szombaton (18.00), akkor az utolsó körben az Alba – Falco nem lesz éppen tét nélküli, hiszen jelenleg már csak egy győzelemmel áll jobban a címvédő a legutóbbi ezüstérmesnél.