Ahogy az első találkozón, a fehérvári odavágón, ma este az ausztriai visszavágón is simán, 3-0-ra verte a VCA Amstetten csapatát a MÁV Előre Foxconn a férfi röplabda Challenge Kupában, így a patinás klub történetének második európai kupameccse továbbjutással zárult, 6-0-ás összesítéssel. A folytatásban egy svájci alakulattal küzd meg a kék-fehér egylet.

Az amstetteni találkozó első játszmáját nagy magabiztossággal behúzta a Loki, így a legjobb 32-be kerülés kérdése már akkor eldőlt, azonban a folytatásban sem lazítottak Dávid Zoltán vezetőedző fiai, akik a másik két szettet is simán abszolválták.

A nyerő ember ezúttal is a házi pontkirály, az albán légiós, Redjo Koci volt, aki szó szerint 15 pontot ütött össze, de az egyaránt 7-7 egységet termelő Janke és Tomanóczy is sokat tett a közösbe, miként az egész csapat, amely a következő körben, ahol már a nyolcaddöntő lesz a tét, a svájci Volley Näfels ellenében.

MAV Elore ropl 23 24 ffi Koci3

Az első mérkőzés november 29-én, Svájcban lesz a CEV honlapja szerint, a visszavágó pedig elvileg egy héttel később, valószínűleg a Tatabányai Multifunkciós Sportcsarnokban.

A MÁV Előre Foxconn női csapatának a fiúkkal ellentétben ma nem volt sikerélménye, miután hazai pályán a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Szent Benedek RA együttestét fogadta, és kapott ki, pontosan úgy, ahogy egy hete a bajnokságban nyerni tudott a fürediek ellen, 0:2 után egyenlített, de a döntő játszmát – és ezzel együtt a mérkőzést 3:2-re – az ellenfél vitte el. Ez volt a Loki hölgyeinek első veresége az új idényben 3 Extraligás sikert követően.

Baj azonban nincs, a visszavágón, november 18-án, Balatonfüreden lehet javítani, fordítani és továbbjutni a 17.00 órakor kezdődő találkozón (Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, Balatonfüred, Horváth Mihály u. 64.)