A bajnokságban szárnyal, egyedüli százszázalékos egyletként áll a tabella élén 4 fordulót követően az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapata, miközben a FIBA Európa-kupa első csoportkörének 2. fordulója után is még nyeretlen. Ma este a rutinos és folyamatos nemzetközi kupaszereplő, bolgár Balkan Botevgrad győzte le, ráadásul a Gáz utcában, saját otthonában Alejandro Zubillaga fiait 88-78-ra.

Mind a szerzett 78 pont, mind pedig a lepattanó csata 45-30-as elvesztése, mind pedig a kétpontosok sokkal gyengébb értékesítése (71% a bolgár, 51 az Alba oldalán…) okozta a vereséget.

Hazai oldalon Philmore 18, Chambers 16, Dickey 15, Vojvoda 14 pontig jutott, ők tettek a legtöbbet a sikerért, de ez kevésnek bizonyult. Az pláne, hogy az eddig kiválóan teljesítő Barnett most egyetlen pontot sem szerzett, igaz, eleve alig 10 percet volt pályán, remélhetőleg csak azért, mert Zubillaga pihentette a szombati, Szolnok elleni hazai bajnoki rangadóra (20.00).

Összességében frissebb, élesebb, pontosabb és gyorsabb is volt a Botevgrad. Baj persze nincs, tovább lehet még jutni, de a soron következő két – ugyancsak hazai – mérkőzésüket meg kell nyerniük Vojvodáéknak. Az elsőt november 1-jén az izraeli Herzliya, a másodikat 8-án, egyaránt 18.00 órakor a portugál Sporting ellen.