Hadtörténeti vetélkedőt hirdet Fejér vármegyei középiskolásoknak a Honvéd Hagyományőrző Egyesület (HOHE) és a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség. A „175 éves a Magyar Honvédség” mottójú kihívásra háromfős csapatok jelentkezését várják szeptember 15-ig.

Az 1100 éves hazáért harcoló hősök előtt tiszteleg a Honvéd Hagyományőrző Egyesület és a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség azzal a vetélkedővel, amelyet „175 éves a Magyar Honvédség” címmel hirdetnek meg. A háromfős, középiskolások (barátok, osztály- vagy iskolatársak) alkotta csapatok mind a felkészülés, mind a verseny során olyan ismereteket szereznek, amelyeket a történelem tantárgy tanulása és az érettségi során egyaránt hasznosítani tudnak.

A versenyre szeptember 22-én, pénteken 14 órától kerül sor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az I. és a II világháború magyar vonatkozású eseményeire koncentráló, kétfordulós vetélkedőn a gyors helyszín-, személy- és eseményfelismerés mellett a különböző korok egyenruháinak beazonosításában is jeleskedni kell. A szellemi frissességre a legutolsó percig szükség lesz, hiszen a vetélkedő egy olyan villámkérdés-sorozattal zárul, amelyben pontszerzésre és -vesztésre egyaránt lehetőség lesz.

A csapatok jelentkezését szeptember 15-ig várják a vetelkedo175@gmail.com e-mail címre.