Dr. Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy folytatódik a város okoszebra-programja. Nyolc helyszínen építenek ki mozgásra aktiválódó fényjelzésekkel ellátott okoszebrákat, ezzel is segítve a gyalogosok biztonságos átkelését. A rendszerek telepítése két héten belül indul, három hónap alatt pedig mindegyik elkészül – tájékoztatott posztjában a városvezető.

„Folytatjuk az okoszebra-programot!

Nyolc helyszínen építünk ki okoszebrákat, tehát a gyalogosok biztonságos átkelését mozgásra aktiválódó fényjelzésekkel segítő rendszereket.

Az elmúlt években már több helyen telepítettünk különböző technológiai megoldásokat alkalmazó okoszebrákat. Van amelyik technológia jobban bevált, van amelyik kevésbé, azonban a szerzett tapasztalatok hozzásegítettek ahhoz, hogy immár megbízhatóbb rendszereket tudjunk beszerezni.

Az új okoszebrák helyszínei:

–          Az Arany János suli előtti zebra a Szekfű utcában,
–          2 rendszer a József Attila utcában, az egyik a Németh László iskolánál lévő zebra, a másik a gyalogos átvezető a parkolóhoz,
–          a Balatoni-Brassói csomópontban, a Balatoni úton átvezető zebra,
–          a Sziget utcai suli mögötti átkelőhely,
–          a Széna tér-Mikes Kelemen csomópontnál,
–          A Balatoni-Hosszúsétatér csomópontban a Balatoni úton átvezető zebra,
–          A Zichy liget sarkánál a Mátyás Király körúton átvezető zebra.

A rendszerek telepítése 2 héten belül indul, 3 hónap alatt pedig mindegyiknek el is kell készülnie.

A beruházásnak hála ismét tudunk tenni egy lépést annak érdekében, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés városunkban! Vigyázzunk egymásra!”

dr. Cser-Palkovics András
polgármester