Újabb üteméhez érkezik a Móri út felújítása, a Budai út egy szakaszán pedig egy csőtörés utáni hibaelhárítás kezdődik. Az ezek miatt bevezetésre kerülő közlekedési változások az alábbiakban olvashatóak.

A Móri út felújításában újabb szakaszhoz érkeztek a kivitelezők. A bevezetett forgalmirend-változások az alábbiak:

– Ideiglenesen megszüntetésre került a 34-es jelzésű autóbusz Irányi Dániel utca elnevezésű megállóhelye.

– 2023. szeptember 18-án, hétfőn várhatóan 16.00 órától a gépjárműforgalom számára átadásra kerül a Havranek József utca bevezető sávja.

– 2023. szeptember 19-én, kedden üzemkezdettől a Móri út – Szent Vendel köz terelőútvonalon közlekedő autóbuszjáratok ismét az eredeti járatútvonalon közlekednek és a járatútvonalon rendszeresített megállóhelyeken állnak meg.

– 2023. szeptember 19-én, kedden 8.00 órától a gépjárműforgalom elől lezárásra kerül a Szent Vendel köz teljes szakasza.

– 2023. szeptember 19-én, kedden várhatóan 8.00 órától feloldásra kerül a Móri út – Szent Vendel utcai csomópont Szent Vendel utcai ágán bevezetett útzár. A Móri út – Szent Vendel utca csomópont Szent Vendel utcai ágán kizárólag a jobbra kisíves közlekedés, útkapcsolat biztosítható.

– A Zichy liget – Mészöly Géza utca csomópontban érvényben lévő korlátozások előreláthatólag 2023 október elejéig érvényben maradnak.

– A Móri úton a ki- és befelé irányban a gépjárműközlekedés biztosított marad. Az útszakaszon sávelhúzásokra, szűkületekre, torlódásokra azonban számítani kell.

A Budai út 8. szám előtti csőtörés hibaelhárítása miatt a Budai úton, valamint a Budai út – Várkörút csomópontban a következő korlátozások kerülnek bevezetése:

– A Budai út Távírda utca – Várkörút közötti szakasza 2023. szeptember 19-én, kedd 8.00 órától előreláthatólag szeptember 21-én, csütörtökön 17.00 óráig egyirányúsításra kerül a Várkörút irányba.

– Az egyirányúsítás miatt a Budai úton a Vörösmarty tér irányából érkezők kizárólag a Várkörút és a Prohászka Ottokár utca irányába tudnak továbbhaladni. A Prohászka utcán érkezők kizárólag a Várkörút irányában tudnak közlekedni.

– Az egyirányúsítás miatt kimarad a 14, 22, 23/E, 41, 42, és 44-es helyi autóbuszjáratok Távírda utcai megállóhelye a külső végállomások felé.

Kérjük a lakosságot és a gépjárművezetőket, hogy úti céljaik megközelítése során a bevezetésre kerülő korlátozásokat vegyék figyelembe, és használják a Waze alkalmazást a leggyorsabb kerülőútvonal megtalálásához. Mindenki megértését kérik és köszönjük!