Ahogy arról már hírt adtunk, Székesfehérvár ismét meghirdette a városi fiatalokat támogató ösztöndíjpályázatait. A város honlapján közzétett kiírás szerint a középiskolások és a felsőoktatásban tanulók, valamint a hallgatói tanácsokban feladatot vállalók február 26-ig igényelhetik az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíjat, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjat, illetve az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíjat. 

A 2023/2024-es tanév második félévében is ösztöndíjjal támogatja a város a fiatalokat. A három kategóriában közzétett kiírás alapján az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíj keretében 50 ezer, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíj esetében 100 ezer forintot kapnak a diákok és hallgatók, mindkettőnél fontos kitétel, hogy az első félév tanulmányi eredményének el kell érnie legalább a 3,75 százalékot. Az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíj nyertesei 40 ezer forintban részesülnek.

A pályázatokat zárt borítékban kell benyújtani postai úton a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Egészségügyi, Oktatási és Szociális Intézményi Iroda 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1. címre, vagy el lehet helyezni a Polgármesteri Hivatal Városház tér 1. sz. alatti portáján kihelyezett gyűjtőszekrénybe. A borítékon fel kell tüntetni a pályázó nevét, címét, valamint az „Alba Regia Ösztöndíj Pályázat” megjelölést.

A pályázatok beérkezésének határideje 2024. február 26. Az elbírálást követően – amelynek határideje március 30. – a város jegyzője írásban értesíti a pályázókat az adatlapon megadott elérhetőségek valamelyikén.

A részletes kiírások és adatlapok a https://www.szekesfehervar.hu/aktualis-palyazatok oldalon találhatóak. További információ az albaregiaosztondij@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen vagy a Polgármesteri Hivatal Egészségügyi, Oktatási és Szociális Intézményi Irodáján Bakos Erikától kérhető a 06 (22) 537-176-os telefonszámon.

(ÖKK)