Eredményesen zárult Székesfehérváron az ingyenes lakossági LED-csere program második üteme is, melyet tavaly ősszel hirdettek meg. Közel 500 sikeres pályázat érkezett, a legtöbb Fehérvárról. Az átadás-átvételnek új helyszíne lesz, a lakók ezúttal a Városgondnokságon kapják meg február 19-22. között az igényelt izzócsomagokat. Négy nap alatt összesen mintegy 6.000 izzót osztanak ki

Mészáros Attila alpolgármester a Városgondnokságon rendezett sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a tavalyi első fordulóban 3.000 pályázó volt és mintegy 30.000 izzó osztottak ki a Városgondnokság szakemberei. Az Önkormányzattal kötött megállapodás értelmében a CYEB Energiamegoldások Kft. biztosított egy második fordulót is azoknak, akik az első pályázati körből kimaradtak, így tavaly ősszel ismét lehetett regisztrálni.

A második fordulóban 492 érvényes pályázat érkezett, melyek közül 452 székesfehérvári, a többi 40 pályázó Fehérvárt jelölte meg átvételi helyként. Az Önkormányzat ezúttal is a Városgondnokság szakembereit kérte meg az izzócsomagok kiosztásának megszervezésére és lebonyolítására.

2024. február 19-22-én, hétfőtől csütörtökig 8.00 és 18.00 óra között Székesfehérváron, a Városgondnokság Szent Vendel utca 17/a alatti központi irodaépületében mintegy 6.000 izzót osztanak ki.

Bozai István városgondnok hozzátette, a megközelíthetőség szempontjából jobb megoldás, hogy a Sóstói Stadion helyett a Belvároshoz közeli Városgondnokságon lesz az osztás, melynek udvarán kényelmes parkolási lehetőséget találnak az ügyfelek. A LED-csereprogram eredményes, jó kezdeményezés, amiben a város is élen jár: kicseréltettek 12 ezer darab lámpát a közvilágításban. Nagyon fontos, hogy a lakosság is rálépjen az energiatakarékosság útjára.

Aradi-Huba Orsolya, a Városgondnokság pályázati referense arról tájékoztatott, hogy már ezen a héten csütörtökön elkezdődik az izzócsomagok összeállítása. Egy-egy csomagba hatféle izzó kerül a beküldött adatok és a villanyszámla alapján.

Az átvétel önkormányzati körzetenként történik az alábbi időpontokban:

FEBRURÁR 19., HÉTFŐ 08.00 – 18.00
14. körzet – Ráchegy – Búrtelep – Köfém, Börgönd – Dr. Dienesné Fluck Györgyi
13. körzet – Öreghegy – Dél, Kisfalud Horváth Miklós Csaba
12. körzet – Öreghegy – Észak, Csala Östör Annamária
11. körzet – Almássy-tp., Fáy-tp., Vezér és író utcák Deák Lajosné
10. körzet – Felsőváros Földi Zoltán

FEBRURÁ 20., KEDD 08.00 – 18.00
9. körzet – Szedreskert – Feketehegy – Szárazrét Szigli István
8. körzet – Palotaváros – Észak – Viza Attila
7. körzet – Palotaváros – Dél – Farkas László
6. Maroshegy – Brájer Éva

FEBRUÁR 21., SZERDA 08.00-18.00
5. körzet – Tóváros – Alsóváros Mészáros Attila
4. körzet – Városközpont Kelet Molnár Tamás
3. körzet – Víziváros Dr. Horváth Miklósné
2. körzet – Városközpont – Észak Dr. Kovács Zsoltné 2024.02.22.

FEBRUÁR 22., CSÜTÖRTÖK 8.00-18.00
Városközpont – Belváros Szabó Bakos Györgyné
körzeten kívülipályázók

Az átvétel zökkenőmentes lebonyolításához kérik, hogy a pályázók vigyék magukkal személyi igazolványukat, lakcímkártyájukat és egy villanyszámlát, amely a pályázat során megadott fogyasztási helyre és névre vonatkozik. Amennyiben más pályázó izzócsomagját veszik át, szükséges a kitöltött, két tanú aláírásával hitelesített, aláírt meghatalmazás, amelyet a CYEB Kft-től kapott levél csatolmányaként – nyomtatható, szerkeszthető formátumban – megkaptak a pályázók.

Kérnek mindenkit, hogy az izzók átvételi elismervényén szereplő darabszámát a helyszínen ellenőrizze, mert utólagos reklamációra nem lesz mód. Azon csomagok izzóit, amelyeket nem vesznek át a pályázók, az osztást követő héten a Városgondnokság visszaszállítja a CYEB Kft-nek. Az átvételi nyilatkozat feldolgozása után a CYEB Kft. elektronikus úton egy számlát küld majd, amelyen szerepelnek az átvett LED-ek. A számla állapota fizetett lesz, így az díjfizetést nem igényel.

Amennyiben bárkinek kérdése merülne fel az átvétel módjával vagy időpontjával kapcsolatban, a ledcsere@varosgondnoksag.hu  e-mail címen érdeklődhet!

(ÖKK)