A Napraforgó Városi Napközis Tábor utolsó júliusi turnusában is izgalmas programokkal tölthették a hetet a gyerekek. A sport- és kézműves foglalkozások mellett pénteken a honvédelmi hagyományőrzéssel, valamint a Vörösmarty Mihály Könyvtár jóvoltából a könyvek rejtelmeivel ismerkedhettek meg.

A nyár folyamán összesen hét héten keresztül várja a gyerekeket a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó-közben. A fiatalok minden nap pedagógusok felügyelete mellett vehetnek részt különböző programokon, foglalkozásokon. A táborban sportolási lehetőségek, közös játékok, intézménylátogatások és strandolás is szórakoztatja a résztvevőket. Pénteken két izgalmas program, a honvédelmi hagyományőrző feladatok, valamint a Vörösmarty Mihály Könyvtár Mészöly Géza utcai Tagkönyvtárának könyvtári foglalkozása zárta a hetet.

A tábor vezetője, Kovácsné Boros Ildikó az ÖKK-nak úgy nyilatkozott: az idén új programokat is szerettek volna szervezni a táborba, az egyik ilyen a honvédelmi hagyományőrző játékok, amit Magda Tivadar felajánlásának köszönhetően rendezhettek meg. A fiatal hagyományőrző életének gyerekkora óta fontos része a honvédelem, így ő és társai örömmel vezényelték le a játékos feladatokat. A gyerekek többek között gránátdobásban, célba lövésben, sebesült cipelésben, elsősegélynyújtásban és egy gázsátorban is kipróbálhatták magukat. Utóbbiban megismerték a gázmaszkokat és a védőfelszereléseket. A feladatok koordinálásáért és a program szervezéséért felelős Magda Tivadar elmondta, nagy öröm bemutatni a gyerekeknek ezeket a feladatokat, hiszen olyan kompetenciákat sajátíthatnak el, melyekkel a hétköznapi életben ritkábban találkoznak. Külön köszönte az iGenerációért Egyesület támogatását, akiknek segítségével színvonalas programot biztosíthattak a kicsiknek.

Aki nem akart lőni vagy gránátot dobni, az a könyvek világában is barangolhatott. A Vörösmarty Mihály Könyvtár Mészöly Géza utcai Tagkönyvtárának szakembereivel a gyerekek ugyanis helytörténeti ismereteket sajátíthattak el, készíthettek plakátokat, és kipróbálhatták magukat nyomdászként. Kovácsné Boros Ildikó táborvezető az ÖKK kérdésére elmondta, hogy a könyvtáras programok évről évre nagyon népszerűek, vannak gyerekek, akik a sok játék mellett hosszú időre elmerülnek az olvasásban. Emellett a kézműveskedés, azon belül pedig a gyöngyfűzés is kedvenc időtöltés, a fiatalok rendszeresen készítenek apró ékszereket, díszeket a foglalkozás keretében.

A Napraforgó Városi Napközis Tábor eheti turnusában 140-160 gyermek vett részt, a tábor pedig a következő két hétben is teltházzal zajlik majd. A mostani turnust a focibajnokság első helyezettjének kihirdetése, valamint a legjobb játékosnak járó díj kiosztása zárta.

(ÖKK, fotó: Kiss László)