Nem akármi, amit hetek óta művel az osztrák nemzetközi jégkorong ligában (ICEHL) a Hydro Fehérvár AV19, ugyanis szinte példátlan módon rendkívüli betegség- és  sérüléshullámmal küzdve, fél csapatnyi hiányzóval nyeri sorban a mérkőzéseit! Vasárnap este nem kevesebb, mint 10 sérülttel (szinte mind védők!!) állt fel az élmezőnyhöz tartozó olasz HC Pustertal otthonában, ám így is képes volt nyerni 3-2-re, sőt, mivel a két közvetlen rivális, a Linz és a Salzburg kikapott, előbbivel szemben már 5, utóbbi előtt 6 pont az előnye a tabella élén! Az olaszországi találkozón Hári, Mihály és Németh Kristóf ütötte a fehérvári gólokat.

Az egész mérkőzés összképét tekintve teljesen megérdemelt a Volán sikere, mert bár többnyire kiegyenlített csata folyt a jégen, ilyen toldozott-foldozott sorokkal is képes volt akaratát többnyire rákényszeríteni ellenfelére, annak saját csarnokában.

Az első harmadban nem esett gól, de már ebben a játékrészben is többet próbálkozott Kiss Dávid csapata, a folytatásban pedig, miután a 27. percben Hári megszerezte a vezetést, csak futott az eredmény után a hazai egylet, amelynek még 0-1 után sikerült egalizálnia, ám erre két gól volt a kék-fehérek válasza a hajrában.

A Pustertal a kapusát lehozva emberelőnyben még 2-3-ra tudta kozmetikázni az eredményt bő fél perccel a vége előtt, de érdemileg nem fenyegette veszély a vendégek sikerét. Gyorsan hozzá kell tenni, a 3 pont mellé egy újabb sérült is párosul, Csollákot vették ki a játékból egy szabálytalansággal, s úgy tűnik, ő sem játszhat néhány hétig. Lassan, szó szerint – az egykori Csehszlovák szappanopera címére hajazva – kórház lesz a város szélén az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokból…

A következő meccsen majd december 21-én, csütörtökön Feldkirchben a Vorarlberg vendége lesz a Volán. Aligha jön rosszkor a sérültek felépülése tekintetében a most következő 10 napos válogatott szünet.