Az idei ICEHL-szezonban összességében jól szerepel a Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapata, de sokkal jobban is szerepelhetne, ha rendre nem a tabella második felében elhelyezkedő együttesektől kapna ki, miközben az osztrák liga erősebb alakulatai ellen többnyire sikeres tud lenni. Pénteken este a sereghajtó Graz vendégeként nullázott Kiss Dávid gárdája, amely ennek ellenére maradt a dobogón, a 3. helyen és mindössze 3 pont a lemaradása a listavezető Linz mögött.

Az idény eddigi talán legharmatosabb Volán produkcióját láthatták azok a fehérvári szurkolók, akik elkísérték a csapatot Ausztriába, vagy a netes tv-közvetítésen követték az eseményeket.

A betlire leginkább jellemző tény az, hogy a mezőny legfélelmetesebb támadógépezete, a legtöbb lőtt góllal (80) rendelkező egylet ellen a messze legkevesebb találatot (35) elérő ligautolsó az első két harmadban több, mint háromszor (!!) többet lőtt kapura, mint ellenfele, 32-10-es mutatót nem lehet szimplán rossz nappal vagy balszerencsével magyarázni, de a végül kialakult 42-22-es arány is lehangoló a Volán oldaláról nézve.

A helyzet továbbra sem rossz, sőt! Ám egyre gyakoribbak a megmagyarázhatatlanul gyenge meccsek, most a Klagenfurt elleni hazai 1-7 után egy héttel immár ez a második ebből a „csomagból”. Még van idő, hogy kicsit magába szálljon a társulat és minden ellenfelet és meccset komolyan vegyen, teljese koncentrációval hozzon le, mert lassan az alapszakasz felénél járunk és ahhoz, hogy az első etap végéig ott maradjon az első hatban, közvetlen rájátszást érő helyen  a gárda, ezekből a „meglepikből” egyre kevesebbet kell produkálnia.

A mai gyászos teljesítményt vasárnap éppen a listavezető Linz ellen korrigálhatja hazai jégen, 16.00 órakor.