Idén is megünnepelte Székesfehérvár városa az idősek világnapját. Mintegy 1.500 szépkorú vendég jött el az Alba Regia Sportcsarnokba, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd a Comenius iskola kórusa és sztárvendégként Szulák Andrea örvendeztette meg a közönséget.

Idosek vil nap23 2

Az ENSZ 1991-ben rendezte meg első alkalommal az Idősek Világnapját október elsején. Azóta a világ sok országában, így Magyarországon is évről évre szerveznek programokat abból az alkalomból, hogy felhívják a figyelmet az idős emberekre, arra, hogy tapasztalatuk, tudásuk révén hasznos tagjai a társadalomnak.

Székesfehérváron mintegy 20-25 ezer idős ember él, akiket minden évben zenés műsorral köszönt a város, hogy kifejezze a szépkorúak iránti megbecsülését, tiszteletét. Az idei gálára mintegy ezerötszázan jöttek el az Alba Regia Sportcsarnokba.

Idosek vil nap23 4 CserPA

Dr. Cser-Palkovics András polgármester szavai szerint a jeles alkalom arról szól, hogy köszönetet mondjunk azoknak, akik Székesfehérvár városát építették, működtették, az intézményeit létrehozták, és becsülettel dolgoztak, tették a dolgukat a mindennapokban. Ezzel a mintával adták át a stafétát a következő generációknak. „Székesfehérvár csodálatos város, ami nagyban Önöknek köszönhető!” – fogalmazott a városvezető.

A Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola énekkara énekelt a közönségnek. A  Csupafül kórus a Mindannyian mások vagyunk, a Yesterday és a Postakocsi című dalokat adta elő.

Idosek vil nap23 5 SzulakA

Ezután lépett színpadra Szulák Andrea, akit kitörő tapssal fogadtak a résztvevők. A sikeres és sokoldalú művész az 1980-as években külföldön dolgozott, 1990-ben az új Neoton énekesnője lett, majd két évig lépett fel a Rapülők zenekarral. Kétszer volt az év énekesnője, lemezei közül több aranylemez lett. A 2000-es évek elején több országos televízióban saját műsort kapott. Kimagasló színházi karriert futott be, 2022-ben Máté Péter díjjal ismerték el a munkásságát. Szulák Andrea előadását Elek Norbert zongoraművész kísérte.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)