A mintegy nyolcszáz négyzetméteres pálya új, nagyobb gépészettel üzemel, így enyhébb időben sem lesz vizes a jég. Nem csak a gépészet, hanem a A pálya elrendezése is új, egy száz méter hosszú jégfolyosót is kiépítettek. A Kori Liget szolgáltatásai is jobbak idén: nagyobb és kényelmesebb lett a büfé, és a Zenepavilonban elhelyezett székekről jól rá lehet látni a pályára. A Kori Liget szombaton nyitotta meg kapuit, és ezen a napon ingyenes mindenkinek a pálya használata.

„Az advent nagyon szép időszaka az évnek, és nagy öröm, hogy ebben az időszakban idén is megnyithatjuk a Kori Ligetet a Zichy ligetben.” – mondta dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. Az elmúlt hetekben, aki a Zichy liget fele járt láthatta, hogy teljesen megújult az előző évekhez képest a koripálya: nagyobb lett a pálya és a szolgáltatások is fejlődtek. A város polgármestere köszönetet mondott azoknak a dolgozóknak, partnereknek, akiknek az elmúlt hetekben végzett munkája révén az ország egyik leghangulatosabb korcsolyapályáját sikerült megnyitni Székesfehérváron. Külön köszönetet mondott a környéken lakók türelméért, akik elviselik azt, hogy a pálya miatt nagyobb a forgalom a környéken. Kiemelte, hogy a Zichy liget járdája jövőre teljes egészében megújul.

KoriLiget23 3

Egészen máshova került a korcsolyapálya az idei évben, és a jég felülete is kétszeresére nőtt – ismertette Bozai István városgondnok. A Zenepavilonban pedig le lehet ülni, ahonnan szépen rálátni a pályára. Mint kiemelte, a korábbi jégpálya rendszere nem volt már üzembiztos, ezért is döntöttek a fejlesztés mellett. „Bízom abban, hogy nagyon sokan fogják használni a pályát, ami addig lesz nyitva, amíg téli időjárás lesz.”

A ligetben idén is van korcsolyakölcsönzés (24-től 47-es méretig) a szolgáltatások között, de működik az értékmegőrző és büfé is. A jégpálya nagysága miatt 14:00 és 15:00 óra között pályakarbantartás lesz minden nap.

KoriLiget23 2

A Kori Liget tanítási napokon 8.00 és 20.00 óra között, hétvégén és a téli szünetben pedig 10:00 és 20:00 között várja majd a sportolni, mozogni vágyókat. Délelőttönként az iskolás és óvodás csoportok kedvezményes, 200Ft/fő belépési díjért használhatják a pályát. Bejelentkezni telefonon lehet, a 06-70-528-6260-as számon.

(ÖKK, fotó: Bácskai Gergely)