A Városgondnokság idén is több intézkedéssel segíti a békés és méltó látogatásokat Székesfehérvár önkormányzati fenntartású sírkertjeiben. A sírok rendbetételéhez kőzúzalékot biztosítottak, és több napig tilos lesz a vállalkozásszerű, hangos munkavégzés. A Béla úti temetőben sűrűbben jár majd az elektromos kisbusz. A polgárőrök, a rendőrök és a közterület-felügyelők fokozottan ügyelik a temetők nyugalmát.

A kilenc önkormányzati temetőben közúzalékot biztosított a Városgondnokság a sírhelyek rendbetételére. A méltó és kegyeletteljes megemlékezés érdekében tilos lesz a vállalkozásszerű munkavégzés október 27-től, péntektől november 2-ig, jövő csütörtökig – ez alól kivétel lehet az esetleges üzemzavar elhárítása.

Az Önkormányzat tulajdonában álló és a Városgondnokság kezelésében lévő temetők nyitvatartása az alábbiak szerint alakul:
– október 29-én, vasárnap 7:00 és 19:00 óra között,
– október 30-án, hétfőn 7:00 és 19:00 óra között,
– október 31-én, kedden 7:00 és 19:00 óra között,
– november 1-jén, szerdán 7:00 és 20:00 óra között
– november 2-án, csütörtökön 7:00 és 19:00 óra között
– november 3-tól – február 28-ig 7:00 és 17:00 között

Érintett temetők:
Béla úti, Csutora-, Hosszú-, Szedreskerti, Fecskeparti, Sóstói rk., Börgöndpusztai, Kisfaludi temető

A várható erős forgalom miatt arra kérik a látogatókat, hogy aki teheti, gyalogosan vagy tömegközlekedési eszközzel érkezzen a temetőkhöz. A polgárőrség, a rendőrség és a közterület-felügyelet fokozott jelenléttel vigyázza a sírkertek nyugalmát.

Közlekedési rend a Béla úti köztemetőben:
Október 28-án, szombaton, 29-én, vasárnap, 30-án, hétfőn és 31-én, kedden egész nap, a sírkert nyitvatartási ideje alatt behajthatnak autóval a mozgásukban korlátozott látogatók. A szokásosnál jóval erősebb gyalogos forgalom miatt november 1-jén, szerdán 7.00 órától 11.00 óráig kizárólag a mozgásukban korlátozottak hajthatnak be autóval a temetőbe, utána nem mehet be senki gépjárművel.

Az ingyenesen használható, elektromos kisbusz október 28-tól 31-ig sűrűbben, az ezekre a napokra érvényes menetrend szerint közlekedik. November 1-jén a kisbusz 9.00 órától 18.00 óráig folyamatosan üzemel, igazodva a 26-os és 31-es helyijáratos autóbuszok közlekedéséhez.

A”Vigasztaló szó a gyászban és emlékezésben című városi ökumenikus esemény 2023. november 1-jén, szerdán 16.00 órakor kezdődik a Béla úti köztemető díszített ravatalozójának udvarában. A sírkertben felállított kopjafánál, a másutt nyugvó szeretteikről megemlékezők gyertyát gyújthatnak és elhelyezhetik a kegyelet virágait.

(ÖKK)