A Hadi múltunk kincsestára – Válogatás a Hadtörténeti Múzeum értékeiből című időszaki kiállítás még augusztusban nyílt meg Székesfehérváron, a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületében. A nagy érdeklődésre való tekintettel nem zár be a tárlat decemberben, hanem egészen 2024. január 14-ig fogadja a látogatókat.

A Rendház épületének földszintjén, öt teremben látható a tárlat, amely egyúttal a Hadtörténeti Múzeum 2024-ben nyíló nagyszabású székesfehérvári kiállításának hírnöke. A Hadi múltunk kincsestára kiállítás révén a Hadtörténeti Múzeum bepillantást enged gazdag gyűjteményeibe, mintegy 150 műtárgy bemutatásával. A tárlatra beválogatott, kiemelt jelentőségű darabok az elmúlt időszakban rendkívül ritkán vagy egyáltalán, még egy alkalommal sem kerültek a látogatók elé.

Az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc emlékei közül több nemzeti ereklyének számító műtárgy is látható, köztük Kiss Ernő altábornagy honvédtábornoki szolgálati atillája és csappantyús pisztolya. A jellegzetesen magyar szablyatípusból, a fringiákból egy látványos elrendezésű összeállítás várja a látogatókat.

A szervezők most bejelentették: a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum időszaki kiállítását meghosszabbítják, így az 2024. január 14-ig lesz látogatható Székesfehérváron a Szent István Király Múzeum Rendház épületében.

Művészet és hadtörténet – két kiállítás egy kedvezményes jeggyel

A nagy érdeklődésre való tekintettel folytatódik a kombinált jegyekre meghirdetett akció is a múzeumban: a 77 alkotást felvonultató Munkácsy Székesfehérváron című kiállítás és a „Hadi múltunk kincsestára” című tárlat közös, kedvezményes jeggyel látogatható.

Jegyárak:
Teljes árú belépődíj: 4000 Ft
Kedvezményes belépődíj (diák, nyugdíjas): 2000 Ft
Családi jegy (5 fő, max. 2 felnőtt): 8000 Ft
Csoportos jegy, felnőtt (10 fő felett): 3000 Ft
Csoportos diákjegy (10 fő felett): 1000 Ft
Fotójegy: 500 Ft
A kombinált ajánlat 2024. január 14-ig érhető el.

További információ: szikm.hu

(SZIKM)