A favorit Svédország után a szintén erős Japánt is legyőzte a magyar női kézilabda-válogatott a debreceni olimpiai kvalifikációs torna zárónapján, vasárnap este, így megváltotta repülőjegyét a nyári, párizsi ötkarikás játékokra. Vlagyimir Golovin együttese ezúttal is végig koncentráltan, jól kézizett, és teljesen megérdemelten nyert 37-28-ra!

Ahogy ígérte, nem engedte kiénekelni a sajtot a szájából a fürge és technikás japánoknak a magyar csapat, amely 10 perc után ellépett riválisától, a szünetben már 18-11-re vezetett és ezt a végéig kilencgólosra növelve simán diadalmaskodott.

A mieink mellett az angolokat könnyedén legyőző Svédország jutott ki az olimpiára.

A magyar csapat legeredményesebbje a 11 gólos Klujber Katrin volt, de a kapuban parádézó Böde-Bíró, valamint a 6 találatig jutó Győri-Lukács is extra produkcióval rukkolt ki.

A férfi kézilabdázók után tehát a hölgyek is indulhatnak Párizsban, 20 év után ez lesz az első alkalom, hogy mindkét együttesünk ott lehet az olimpián! Itt meg kell említeni: arra sem volt igen régen precedens, hogy a két kézi mellett a két magyar vízilabda-válogatott is kvalifikálja magát a nyári játékokra, így két kiemelt labdás sportág négy magyar képviselőjének is szurkolhatunk a francia fővárosban a július 26. és augusztus 11. között zajló olimpián.

(Fotó: MKSZ)