A tíz székesfehérvári játékost keretében tudó magyar jégkorong-válogatott  Lengyelországban játszotta első felkészülési mérkőzését a bolzanói divízió 1/A-s vb-re hangolva. A mieinknél nyolc Volános hokis kapott szerepet a meccsen, amelyet végül az A-csoportos újonc hazaiak nyertek meg 5-2-re. A Hydro Fehérvár Av19 játékosai hozták össze mindkét magyar gólt: az elsőnél Terbócs és Ambrus Gergő előkészítését követően Németh Kristóf, a másodiknál Nilsson passzát Stipsicz volt eredményes.

Don MacAdam szövetségi kapitány a kulcsjátékosok közül pihenőt adott Hári Jánosnak, míg a másik fehérvári hiányzó Falus Ádám volt. Mindketten vélhetően a szombati, második mérkőzésen jutnak szerephez.

Összességében az elit vb-re készülődő házigazdák voltak élesebbek, jobban kezdtek, s bár lett volna esélyünk szorossá tenni az ütközetet, vagy akár nyeri is, de kulcspillanatokban nagyokat hibáztak a mieink, hiszen 2-1-nél emberelőnyben kaptak gólt, majd a végén 2-4-nél a kapuslehozatal okán üres ketrecre.

Mindent mérlegre téve két közel egyforma erősségű csapat összecsapásából a jobban koncentráló, kevesebbet hibázó, hazai jégen játszó lengyelek kerültek ki győztesen. Holnap jön a javítási lehetőség 15.45 órakor.