Súlyos betegséggel küzd Aleš Kranjc, szlovén válogatott jégkorongozó, aki korábban szerepelt légiósként a Hydro Fehérvár AV19-ben is. Kranjc élete harcát vívja és a jégkorongos közösség egyként mozdult meg a kétgyermekes családapa megsegítésére. A 42 éves hokis az osztrák bázisú nemzetközi ligában a Volán (2010-2011-ben 40 meccsen lépett jégre fehérvári mezben) mellett szerepelt a Jesenice, a Ljubljana, a Bécs és a Graz színeiben is. Kranjcnál, aki két olimpián is képviselte hazáját, két éve diagnosztizáltak ALS-t. Ales számára az USA-ban létezik egy kísérleti kezelés, melynek költségeire családja egykori klubjai segítségét is kérte, ugyanis a gyógykezelés közel 850 000 eurós költséggel jár.

A vasárnapi mérkőzés második szünetében a klub „Dobd a korongot!” játékot szervez, melynek főnyereménye egy CCM csapat formaruha, amely kereskedelmi forgalomban nem kapható, valamint több Sáfrán Pincészet borválogatást.  A játék teljes bevételét a klub egykori játékosunk gyógykezelésére ajánlja fel.

A Hydro Fehérvár AV19 játékosai, valamint Gebei Péter felajánlásaira a Vaterán lehet licitálni október 10-én 18 óráig (ha az utolsó 5 percben újabb licit érkezik, a határidő hosszabbodik).

A licitálás további részletei itt:

https://www.fehervarav19.hu/jotekonysagi-akcio-ales-kranjc-gyogykezelesere