Már hetek, sőt talán hónapok óta nyílt titok volt, hogy a magyar jégkorongsport jelenleg legmagasabbra taksált játékosa, a válogatott támadó, Sebők Balázs a Hydro Fehérvár AV19 csapatához készül, miután 14 évnyi finnországi és egy szezonon át tartó németországi légióskodást követően szabadon igazolhatóvá vált. A hivatalos bejelentés ma megtörtént a felek részéről, melynek értelmében a komoly BL (CHL) rutinnal rendelkező, korábbi finnországi alakulatával, a KalPa-val Spengler Kupát és finn bajnoki ezüstérmet is nyerő 29 éves hokis a következő három idényben biztosan a Volánban játszik majd.

„Nem titok, hogy mindig is terveztem egyszer Székesfehérváron jégkorongozni – csupán idő kérdése volt, hogy ez mikor jön el. Konkrétan megfogalmazódni, viszont az utóbbi két-három évben kezdett el a gondolat, mert nagyon szerettem volna már itthon játszani, illetve kifejezetten imponált az az út, amit a Hydro Fehérvár AV19 bejárt az utóbbi években: nem véletlen, hogy a klub 3 éven belül másodszor lesz ott CHL-ben, illetve egy bajnoki döntőbe is bejutott a csapat. Örülök, hogy egy olyan együtteshez térhetek haza, aminek teljes mértékben reális célkitűzés lehet, hogy bajnoki címekért küzdhessen így nem csak a civil, de a szakmai része miatt is nagyon boldog vagyok, hogy Székesfehérváron kezdhetem meg az itthoni profi karrieremet.

Mindenki tudja, milyen jó kapcsolatot ápolok Hári Jánossal, így nagyon motiváló volt, hogy az egyik legjobb barátommal tudok klubszinten játszani. Erről régóta beszélünk vele és örülök, hogy most ez így is lesz. Jancsin kívül viszont válogatott szinten nagyon sokakkal hosszú évek óta játszom és azt gondolom közösen örülünk, hogy jövőre egész évben látjuk egymást. Kiss Dáviddal is beszéltem már, nyilván itt a világbajnokság a nyakunkon, úgyhogy mindkettőnknek ott kell most legyen a fókusz, de kifejezetten várom a közös munkát és remélem azt tudom neki majd adni amit el is vár tőlem.

A keret még nyilván alakul, de azt gondolom, hogy az utóbbi évek eredményei miatt nem is lehetne más a cél, hogy a lehető legszebb színű éremmel fejezzük be az évet. Persze ez egy hosszú út, így először, mint mindig, a playoff a cél és utána meglátjuk, mire leszünk képesek. Magamtól azt várom, hogy tudjam segíteni a csapatot és egy olyan pluszt tudjak hozzátenni a teljesítményhez, amit én és –  azt gondolom – a többiek is majd elvárnak tőlem. Mindezek mellett pedig próbálok a lehető legjobb csapattárs lenni, mert tapasztalataim alapján akkor leszel sikeres, ha az öltözőben helyén vannak a prioritások és jó az összhang, így remélem ebből is majd ki tudom venni a részem.

A hazaigazolásomban szerepet játszott a CHL-szereplés és az új aréna is. Sportolóként mindig jó helyeken szeretne játszani az ember, ha van rá lehetősége, így nagy büszkeséggel tölt el, hogy egy magyar csapat mezét tudom majd magamra húzni a CHL-ben és az már csak hab a tortán, hogy mindezt a csodaszép Alba Arénában tehetem meg. Ezen kívül tudom, hogy az ICE Európa egyik top ligája, így a színvonallal biztosan nem lesz panasz. Volt szerencsém korábbi csapataimmal játszani már ICE-csapatok ellen, a bajnokságot pedig a Hydro Fehérvár AV19, illetve az ott játszók miatt mindig is követtem. Természetesen, majd szezon közben fogok én is jobban szembesülni, hogy milyen is a liga maga testközelből” – nyilatkozta Sebők a Volán honlapjának.

A Hydro Fehérvár AV19 jelenlegi kerete:

Edzői stáb: Kiss Dávid, Tyler Dietrich, Samuli Nordman

Kapusok: Horváth Dominik, Rasmus Reijola

Hátvédek: Csollák Márkó, Falus Ádám (2025/2026), Kiss Roland, Stipsicz Bence (2026/2027), Tim Campbell (2025/2026), Markus Phillips, Josh Atkinson

Csatárok: Ambrus Gergő, Ambrus Csongor, Németh Kristóf, Hári János, Terbócs István, Magosi Bálint, Vértes Nátán, Bartalis István, Mihály Ákos (2025/2026), Anze Kuralt (2025/2026), Sebők Balázs (2026/2027)