Holnap kerül benyújtásra a város idei költségvetése, melyről dr. Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán tett közzé bejegyzést. A posztban leírta, hogy a nehéz évek után idén „már optimistább városi büdzsét állítottunk össze, továbbra is jelentős városi tartalékkal”, ennek megfelelően a költségvetés tartalmaz egy jelentős béremelési csomagot is az önkormányzati intézményekben dolgozók részére. Ennek részleteiről a városvezető posztjában olvashatnak.

„A költségvetést holnap nyújtjuk majd be a Közgyűlésnek, az alapelv: idén is csak addig, ameddig a takarónk ér! Az idei, városi takaróba azonban belefér egy igen jelentős béremelési csomag az önkormányzati intézményekben dolgozók részére:

Korábban bevezettük a hűségjutalmat a szociális szektorban és az ovikban, bölcsikben, most ezt kiterjesztjük minden önkormányzati intézmény összes dolgozójára. Ennek a programnak a keretében a 10. évtől öt évenként kap jutalmat az intézményi dolgozó.

Szintén minden önkormányzati intézményi dolgozó az idei évtől jelentősen emelt cafeteriát fog kapni. A teljes munkaidős kollégák esetében több mint kétszer annyi, nettó 250 ezer forint fog csippani a SZÉP-kártyán. Ez összesen 511 millió forintba kerül idén.

Már korábban bejelentettük, hogy minden óvodai pedagógus és diplomás bölcsődei kisgyermeknevelő 32,2 százalékos béremelést kap az állami pedagógus-béremelés keretében.

Azok számára, akik államilag támogatott bér- vagy pótlékemelésben nem részesülnek, külön keretet hozunk létre, melyből számukra nyújthatunk majd fizetésemelést vagy egyszeri juttatást. Ennek a keretnek a lehívása attól függ, hogy év közben hogyan teljesít a helyi gazdaság, milyenek lesznek a valós adóbevételeink.

980 fő önkormányzati dolgozót érint a garantált bérminimum 10%-os és a minimálbér 15%-os emelése, az ő béremeléseiket finanszírozza az állam, mintegy 370 millió forint értékben.

Fenntartjuk az eddigi években, munkáltatói döntésen alapuló bérkiegészítéseket, ez összesen 419 millió forintot tesz ki

A Polgármesteri Hivatal dolgozóinak bérei is emelkednek 10 %-kal, illetve fenntartjuk eddigi cafeteria-juttatásukat.

Holnap benyújtjuk a költségvetést ezzel a teljes tervezet nyilvános lesz. Annyit előre is rögzíthetek, hogy négy nehéz évet követően egy konzervatív, de már optimistább városi büdzsét állítottunk össze, továbbra is jelentős városi tartalékkal.

Ahogyan azonban Mujkó is feltartott ujjal jelzi a mindenkori városvezetésnek: óvatosan, mértékletesen formáljuk jövőt!”

dr. Cser-Palkovics András
polgármester