Augusztus 1-jétől a biztonságos közlekedés érdekében megváltozik a forgalmi rend Szárazrét több utcájában is. A lakó-pihenő övezetben a tanítási időszakban reggel megnövekedett átmenő forgalom balesetveszélyes hatásait csökkentik azzal, hogy zsákutcákká alakítják a Bodrogi, a Sió, a Gaja és a Kertész utcákat.

A tanév időszakában tapasztaltak szerint a reggeli csúcsidőszakban megnövekedett átmenő forgalom balesetveszélyes hatásait szüntetik meg az augusztus 1-jén életbe lépő forgalmirend-változással Szárazréten.  Fizikai lezárásokkal, azaz esztétikus virágládák kihelyezésével alakítanak ki zsákutcákat a lakó-pihenő övezetekben, ahol a zárások a gépjárműveknek nem, ám a gyalogos és a kerékpáros közlekedés számára átjárhatók lesznek.

Így megszűnik a Bodrogi utca Új Csóri út felőli csatlakozása, augusztustól az utca csak a Farkasvermi útról közelíthető meg, és arra hagyható el.

Lezárják a Sió utca-Bodrogi utca csatlakozását, így a Sió utcába csak a Régi Csóri úton át, a körforgalom felől érkezve lehet behajtani.

A Gaja utcát a Farkasvermi úti templom parkolójáig lehet csak megközelíteni ebből az irányból. A Gaja utcai lakóingatlanok csak a Régi Csóri út felől a körforgalomból kapnak útkapcsolatot.

A Kertész utcát keresztben, a Kertész köznél zárják el, így a Farkasvermi útról két zsákutca szolgálja ki a területet, amely nem lesz átjárható a gépjárműveknek.

A változásokat a waze és google maps térképeken is jelzik.

(ÖKK)