152 autó és 100 kerékpár parkolhat a vasútállomás déli oldalán az év végére elkészülő parkolóban. Az építési munkálatok szépen haladnak, és készülnek a liftek is a már meglévő gyalogos feljáró északi és déli oldalán, adta hírül közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester.

„Szépen halad a vasútállomás déli oldalán a parkoló építése! 152 autó és 100 kerékpár P+R/B+R tárolására lesz lehetőség, miután elkészül a projekt. Az alapozás és a szegélyek már jól állnak, ami szükséges és el is várt, hiszen legkésőbb az idei év végéig szeretnénk átadni a forgalomnak a terepet.  Emellett a meglévő gyalogos felüljáróhoz az északi és déli oldalon is készülnek a liftek.” – adta hírül közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár polgármestere emlékeztetett: „Azért is van nagy szükség erre a déli összekötőről is elérhető parkolóra, mert így a déli városrészekről a Mártírok, a Széchenyi, a Horvát István, Prohászka utak érintése nélkül elérhető lesz a vasút, ezzel tehermentesítve mind a környéki csomópontokat, mind az állomás mostani parkolóit.”

(ÖKK)