A Mozgássérültek Viktória Rehabilitációs Alapítványa számára rendeztek jótékonysági jelmezes mulatságot a Szent István Művelődési Házban pénteken este. A bálon a Chameleon Zenekar lépett fel és görög táncokkal érkezett a Sirtaki Táncegyüttes, továbbá Zsiga Edward bűvészmutatványai is színesítették az estét, melynek díszvendége Schäffer Erzsébet író-újságíró volt.

Dr. Szarvas József, a Mozgássérültek „Viktória” Rehabilitációs Alapítvány kurátora elmondta, hogy a Viktória Rehabilitációs Központ segítésére hozták létre korábban az alapítványt, amely programsorozatot indított Keddcsináló Kulturmix néven. Ezeken a programokon a zene, irodalom, és tánc is fókuszba kerül, és egy képzőművész vagy kézműves is elhozza rendszeresen az alkotásait. Mint mondta, a kulturmix februári „különkiadása” a jótékonysági bál, amelyet méltó körülmények között, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban rendezhettek meg közel 170 résztvevővel.

A rendezvényen a vidámság mellett az emlékezés is helyet kapott, megemlékeztek ugyanis a Viktória Központot egykor megálmodó Horváth Kláráról, aki a napokban hunyt el, életének 71. évében. A bál bevételeiből és a Viktória Pódium adakozó résztvevőinek segítségével befolyó adományokból a Viktória Központ épületének állagmegóvása a cél annak érdekében, hogy még sokáig működhessen az intézmény. „Sok a jó szándékú ember, akik nem mindig tudják, hogy az adakozásnak milyen módját választhatják. Ha ennek lehetőségét összekapcsoljuk a kulturális élményekkel, vagy egy báli élménnyel, akkor az adományozóknak közösségteremtő élményben lehet részük.” – fogalmazott Dr. Szarvas József.

ViktoriaRK bal24 2

A Viktória Rehabilitációs Központ nagyon fontos intézménye a városnak, aminek létrehozása Horváth Klára nevéhez fűződik, és az estén rá is emlékezünk – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester. Ez egy civil fenntartású intézmény, de természetesen az önkormányzat is mindig segíti a működést, és így fog tenni a város az idei esztendőben is, ugyanis a költségvetés, melyet jövő héten tárgyal majd a Közgyűlés, komoly összeget tartalmaz a Viktória Központ támogatására.

(ÖKK, fotó: Ostorházi Helga)