Az év elején több, a 2023-as évben megnyílt kiállítás is nyitva tart még, melyekre várják a látogatókat. A tárlatok nagy része székesfehérvári intézményekben, egy pedig a Kisfaludi Közösségi Házban várja a látogatókat.

Január 5-ig a Vörösmarty Mihály Központi Könyvtárának Olvasótermében láthatóak a Gorsium Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum grafika és fotó tanszakos diákjainak munkái a Gorsium legjava című kiállításon.

Január 14-ig nézhetjük meg a három páratlan időszaki kiállítást a Szent István Király Múzeum Rendházépületében. Várja a művészebarátokat a „Munkácsy Székesfehérváron – Válogatás Pákh Imre magángyűjteményéből”, a „Hadi múltunk kincsestára” –  Válogatás a Hadtörténeti Múzeum értékeiből, valamint a „Katonazenészek – zenész katonák, a magyar katonazene fényképes története 1868-tól napjainkig” című tárlat. Kombinált belépővel mindhárom megnézhető.

Január 21-ig tart nyitva Kleb Attila fotóművész kiállítása az Öreghegyi Közösségi Házban. A Closer 2.0 című tárlaton a hazai és nemzetközi művészvilág ikonikus alakjainak portréit láthatjuk.

Január 26-ig a Szent István Király Múzeum – Új Magyar Képtárban várja a látogatókat a  Magyar vagyok – Petőfi 200 című kiállítás. A tárlattal a költőóriás születésének bicentenáriuma előtt tisztelegnek.

Szintén január 26-ig az Aranybulla Könyvtárban nézhetjük meg a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-Dunántúli Regionális Társasága nemezes csoportjának – Fábián Judit, Futterer Judit, Gonda Emma, Horváthné Katalin, Kató Zsuzsanna, Kuti Judit, Varga Mónika – kiállítását. A csoport tagjai használati- és dísztárgyakat (kalap, sapka, sál, kesztyű, papucs, kulacstartó, táska, erszény, ülőpárna, szőnyeg, falikép), valamint játékokat készítenek különféle anyagok együttes használatával. Ennek a munkának a szép darabjait láthatjuk az Aranybullában.

Egészen április 5-ig az Kisfaludi Közösségi Házban tart nyitva az Kisfaludi Művéskör éves kiállítása. Akvarellek, olajfestmények, pasztellképek, grafikák, üvegfestmények, fafaragások és festett bútorok láthatók az intézmény nagytermében. A kiállítók immár 14-dik alkalommal válogattak a 2023-as év terméséből.

(ÖKK)