Idén nyolcadik alkalommal rendezi meg „Karácsonyi licit” néven adománygyűjtő online aukcióját a Fehérvári Heti Betevő. A jótékonysági árverésből befolyt teljes összeggel az ételosztásokon résztvevő rászorulókat segíthetik a támogatók.

A képzőművészet, a magyar irodalmi élet jól ismert írói, helyi és Székesfehérvárhoz kötődő alkotók festményei, fotói, kerámiái, szépirodalmi művei is megtalálhatók a Fehérvári Heti Betevő által immár nyolcadik alkalommal meghirdetett „Karácsonyi licit”-en.  Az online aukció december 17-én, vasárnap éjfélig tart. Licitálni jelenleg 90 tárgyra lehet a közösségi oldalon látható fotók alatt, a hozzászólásoknál. Az adott tárgy az érte legmagasabb összeget ajánlót illeti. A licitlépcső minden esetben minimum 500 Ft. Érdemes folyamatosan nyomon követni a licitet, mert a felajánlott alkotások száma folyamatosan bővül.

A Fehérvári Heti Betevő vasárnaponként, kétheti rendszerességgel, éttermi minőségű, meleg ételt oszt a hozzájuk fordulóknak. Biztosítják, hogy ne csak tápláló, de változatos étel jusson minden vendégnek. A főfogás mellett süteményt vagy más édességet, gyümölcsöt, tartós élelmiszert, teát is kapnak a látogatók, amelyet jószívű emberek adományoznak. Az ételosztás kb. 150-200 ember számára biztosít egy kicsivel könnyebb vasárnapot.