Az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Egyesület és a Grafit Papír-Írószerbolt, valamint a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár és az Adypapír is tanszergyűjtési akciót hirdetett a nyáron. A kezdeményezések a jövő héten érnek véget, így aki szeretne segíteni, a következő napokban még megteheti.

A nehéz helyzetben élő családok gyermekei számára indított iskolaszergyűjtési akciót az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Egyesület a Grafit Papír-Írószerbolttal közösen. A Gáz utcai üzletben augusztus 15-ig várják a már nem használt, de jó állapotú iskolatáskákat, tolltartókat, tornazsákokat. Az iskolaszereket az ICSKE osztja szét a székesfehérvári családok között. A szervezők mindenki arra kérnek, csak jó állapotú iskolaszereket adjanak le. Olyanokat, melyeket az adományozó saját gyermekei is szívesen használnának. Az iskolaszereket a Gáz utca 11. alatt található Grafit Papír-Írószer üzletben várják hétfőtől péntekig 8 és 17 óra között.

Szintén várja a jószándékú emberek felajánlásait a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, valamint az Adypapír papír-írószer bolt az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központtal együttműködve. A szervezők szeretettel fogadnak új, valamint jó állapotú használt iskolatáskákat, tornazsákokat, tolltartókat, írószereket, gyurmákat, vagy akár uzsonnás dobozokat és kulacsokat. A kezdeményezésre magánszemélyek és vállalkozók felajánlásait egyaránt várják, egészen augusztus 19-ig. Az adományokat két helyszínen várják. A Gárdonyi Géza Művelődési Házban hétfőn és csütörtökön 8.00 és 18.00 óra között, kedden, szerdán és pénteken 8.00 és 17.00 óra között, valamint az Adypapír papír-írószer boltban hétfőtől péntekig 9.00 és 18.00 óra között, szombaton pedig 9.00 és 12.30 óra között.

(ÖKK)