A Vörösmarty Színház 66 millió forintos kiegészítő állami támogatáshoz jutott, melyből számos technikai eszköz kisebb-nagyobb fejlesztése, felújítása valósulhat meg, az önkormányzat pedig a Szabad Színháznak és az Alba Regia Táncegyüttesnek segít rendkívüli támogatással, adta hírül közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András. A teljes poszt az alábbiakban olvasható:

Színházunk több mint 10 évvel ezelőtti, átfogó felújítása óta szinte teljes kihasználtsággal üzemelt a pandémiás és az energiaválság miatt kényszerpihenőket nem számítva. Természetes, hogy ilyen igénybevétel mellett sok technikai eszköz mára erősen csereérett lett, illetve tudni kell, hogy anno nem minden elektronikai berendezést cseréltek le.

Csak egy példa a sok közül: A Kozák András Stúdió fénypultja 1995-ös gyártású, alkatrész-utánpótlása rég nincs, mivel bármely pillanatban elromolhat, ezért szükséges a cseréje. Emellett több mint 70 különböző technikai eszköz beszerzését tervezzük, a színészek mikroportjaitól a lézerprojektoron át egészen a LED-es világítóegységekig.

Köszönet illeti a kormányzatot ezért a támogatásért, mellyel biztosíthatjuk, hogy a Vörösmarty Színház továbbra is a megszokott és elvárt technikai színvonalon tudjon működni. Természetesen nem feledkezünk el a többi kulturális intézményünkről sem, különösen annak tükrében, hogy idén nem mindenki jutott az amúgy „megszokott” állami támogatásaihoz: az önkormányzat ereje szerint rendkívüli anyagi támogatásban részesítette és részesíti a Szabad Színházat és az Alba Regia Táncegyüttest is annak érdekében, hogy ezek a műhelyek a nehéz gazdasági helyzet ellenére is tovább működjenek.” – olvasható a polgármesteri bejegyzésben.