Városszerte száz helyszínen sportolnak a fehérváriak a Kihívás Napján. A napot a Bregyóban kezdték éjfél után a fehérvári biciklisek, majd napközben számos helyszínen, rengeteg sportágban több tízezren vettek részt a 15 perces pulzusnövelő aktivitásokon. Az eredmények is igazolják a kiemelkedő részvételt: az éjszakai (23:30 óra) nem hivatalos összesítésnél a VII. kategóriában Székesfehérvár, a tanintézményeknél a Németh László Általános Iskola nevét találhattuk az élen a megmérettetés honlapján!

A Kanadából 1982-ben indult Kihívás Napja mozgalomhoz Magyarország 1991-ben csatlakozott, és azóta minden évben megmozdul az ország, az egészséges életmódra való ösztönzés jegyében több ezren sportolnak. A nap célja, hogy éjféltől este kilenc óráig minél többen mozogjanak legalább 15 percen keresztül. Székesfehérvár rendszeresen a legjobban „teljesítő” városok között van.

A Kihívás Napja alkalmából önálló programokkal készültek a város oktatási intézményei, sportegyesületei és közösségei.

Kihivas Napja ChallengeDay23 iskolai testneveles 1

A Németh László Általános Iskola kategóriájában évek óta az ország legjobbjai között van a Kihívás Napján. A gyerekek ebben az évben sorversenyekkel csatlakoztak a programhoz. Nagyon aktívan sok feladatot hajtanak végre az iskolások: a Kihívás Napjának a lényege, hogy 15 perces pulzusnövelő mozgást kell teljesíteni – mondta Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Szervezési Irodájának munkatársa.

Fehérváron a bölcsődék, óvodák, iskolák és kollégiumok mellett a sportegyesületek is részt vesznek a Kihívás Napján, de a szerdai ingyenes Nyitott tornatermi foglalkozásokkal is csatlakozott a város a programhoz, hogy a lakókörnyezetükhöz közel is tudjanak sportolni az emberek.

(ÖKK Fehérvár / Media24 – fotó: Bácskai Gergely)