Kilenc győztes mérkőzés után komoly pofonba szaladt bele hét közben a Falco otthonában az Arconic-Alba Fehérvár a férfi kosárlabda NB I 10. körében. Akik azt gondolták, ez a pofon megrendítette Alejandro Zubillaga csapatát, tévedtek, mert az Alba a Sopron ellen szombat este egy kiütéses sikerrel jelezte, a bajnok elleni vereség után újra a győzelmek útjára lép. A 100-73-as győzelemből Philmore 25, Barnett 20, Vojvoda 17, Roberts 11 ponttal vetet ki a részét.

Az első két negyedben a Sopron nagyon jól tartotta magát, a kissé fáradtan mozgó és pontatlan Alba nem tudott elhúzni, sőt, a nagyszünetre mindössze egyetlen pontos hazai előnnyel vonulhattak a felek. Aztán jött a sokszor fordulópontot hozó harmadik negyed, ami most is döntőnek bizonyult, mert egy brutális, 37-16-os 10 perccel minden vitás kérdésre nyomatékos választ adott az Alba.

A végére még növelte is a különbséget a fehérvári gárda, amely 10 győzelemmel és egyetlen vereséggel vezeti a tabellát, s a következő fordulóban, december 8-án, pénteken 18.00 órakor a DEAC vendége lesz.