A jegyek és bérletek jelentős része már napokkal ezelőtt elkelt, így nem lehetett kérdéses, hogy komoly látogatottsággal számolhatnak a szervezők már a FEZEN első napján. Nem is kellett csalatkozniuk, a délutáni óráktól folyamatosan érkeztek a fesztiválozók Székesfehérvár legnagyobb zenés eseményére, amely idén is négy napon át, július 26-tól 29-ig várja a látogatókat, többek között olyan sztárokkal, mint a 6-szoros Grammy-díjas Black Eyed Peas, az idei évben a Metal Hall of Fame tagjai közé választott Helloween, a diszkó egyik örök klasszikusa, a YMCA előadója, a Village People. De bulizhatunk Azahriah-val, Majkával, a Roaddal vagy éppen a Bagossy Brothersszel is.

A nagyszínpad (Harman Main Stage) programsorozatát a Carson Coma nyitotta meg egy fergeteges koncerttel, miközben már a Fehérvár Színpadon a Leander Kills csapatta erőteljesen, nem kis sikerrel.

Fezen 23 6

Az est folyamán jött még – a teljesség igénye nélkül – az ország egyik legnépszerűbb fesztiválbandája, a Bagossy Brothers Company, a nem kevésbé príma Road, az évtizedek óta töretlenül népszerű Takáts Tamás Blues Band, az AWS és a helyi erők képviseletében az egykori LGT-s legendával, Karácsony Jánossal közös koncertjével a billentyűvirtuóz Bérces Viktor.

Fezen 23 1

A közönség nem csak koncerteket és DJ-szetteket láthatott-hallhatott – és teheti ezt még szombat estig -, hanem testközelből ismerkedhetett a katonaélettel is a Magyar Honvédség kitelepült egységének segítségével.

Fezen 23 8

Sportprogramok és a jól megszokott játékok is várják négy napon át a Fezenezőket a Takarodó úti egykori MÁV Előre Stadion (ma amerikai foci bázis) melletti területen.

A vendéglátós felhozatal az idén sem gyenge, mindent (is) talál itt az éhes és szomjas fesztiválozó, amit csak kíván, ráadásul egyáltalán nem horror árakon.

Fezen 23 2

A buliáradat csütörtökön újabb remek koncertekkel, programokkal folytatódik. Színpadra lép 18.00 órától hajnalig a már említett The Black Eyed Peas, a Deák Bill Blues Band, a VALMAR, a Halott Pénz, a Lord, a Totális Metál, az Aurora, a Bëlga, Pixa és DR BRS is.